Когато лидерите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев

...
Когато лидерите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев
Коментари Харесай

Правим правителство - по същество или по пленум?

Когато водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев обясниха по какъв начин ще бъде градено съдружно ръководство, звучеше супер. Експертни групи приказват секторно, прецизират къде партийните стратегии имат допирни точки, обрисуват общи цели, след какъв брой време би трябвало да бъдат изпълнени и под всичко това се поставят подписи. Даже имаше либерален бонус – всичко ще става пред очите на хората, с лъчение онлайн.

И тъкмо показва какво значи " око да види, ръка да пипне ". Видяхме метод, който мощно миришеше на аматьорски. Първо – групите почнаха да си четат партийните стратегии. Това е все едно да идеш на изпит и да отвориш учебника там за пръв път. Или да я караш като на пленум - говорене, говорене, говорене и никаква изгода, като се изключи опита да опазиш самичък себе си. Предварително дали не можеха да си прочетат стратегиите и да систематизират в какво има съвпадане и в какво не съгласно гледната точка на всяка партия и да почнат да разискват? Трудно е по този начин, спор няма - по-добре да поговорим на ангро.

Още по-трудно е да бъде обяснено кому е нужно всеки специалист да става и да се показва все едно е в Римския сенат - дълго, протяжно, ненужно! Още един образец за общото усещане на политическата просвета – липса на диалог всъщност!

Дано да е просто вдървеност – за пръв път се прави такова нещо в България. Нормално е когато нещо се прави за пръв път, да има недомислици и пропуски. Но когато пропуските са прекомерно обикновени, почваме да се питаме - ами в случай че по този начин се случва и различен път, когато е комплицирано и не би трябвало да има неточности?

Автор: Ивайло Ачев

Още от АКТУАЛНО:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР