Когато кметът на Ню Йорк Бил де Бласио предложи противоречивия

...
Когато кметът на Ню Йорк Бил де Бласио предложи противоречивия
Коментари Харесай

Новите данъци в Ню Йорк взривиха имотния балон

Когато кметът на Ню Йорк Бил де Бласио предложи спорния си " налог върху именията ", сътрудниците по недвижими парцели предизвестиха, че това може да окаже отрицателен резултат върху пазара на недвижимо имущество. Въпреки това концепцията на градоначалника беше призната и резултатите от нея към този момент са забележими.

Всъщност налог върху продажбите на парцели съществуваше и преди промяната на де Бласио. " Трансферният налог " беше плосък данък от 1% от цената на договорката, а това, което кметът промени, беше въвеждането на прогресивната ставка, с помощта на която при продажбата на парцел за 5 млн. $ градът иззема 112 500 $ - повече от два пъти от налога по-рано.
 Колко коства хубавата панорама от прозореца в Ню Йорк? В този случай $11 милиона
Колко коства хубавата панорама от прозореца в Ню Йорк? В този случай $11 милиона

Собственици на жилища платили сумата на строител, с цел да не построи висока постройка до тяхната

Въпреки че на този пазар междинната класа закупува парцели за приблизително сред 2 и 3 млн. $, те не наподобяват прекомерно склонни да заплащат новите ставки, въведени от градската администрация. Нещо повече, смяната в данъка идва на фона на налагането на предел върху някои данъчни облекчения на федерално ниво.

Ефектите от тези два фактора, най-много от нараствания " налог върху именията ", към този момент се виждат в града, в който по този начин или другояче нивото на регулациите е едно от най-високите в целия Съединени американски щати. Всъщност се оказва, че цените на някои от търсените квартали на Ню Йорк към този момент са в положение на свободно рухване.
 Ню Йорк скоро ще има нова най-висока постройка. И жилищата в нея ще костват милиони долари
Ню Йорк скоро ще има нова най-висока постройка. И жилищата в нея ще костват милиони долари

Central Park Tower би трябвало да е подготвена през 2020 година

Един образец за това е Трайбека, който се намира в западната долна част на Манхатън. През третото тримесечие там цените, изключващи новопостроените жилища, се срутват с съвсем една трета на годишна основа, съобщи Bloomberg, като сега съгласно данните на уеб страницата за недвижими парцели StreetEasy там медианната цена е 2,25 млн. $.

По-умерен, въпреки въпреки всичко висок, е спадът на цената на към този момент употребяваните жилища и в Грийнуич вилидж, Челси, както и в горната западната част на града и в Сохо. Цените на парцелите в първите два квартала са изгубили по 15% от цената си по отношение на третото тримесечие на 2018 година, до момента в който във вторите два - с по 14%.
 Джеф Безос купува 3 парцела в Ню Йорк за $80 милиона без да подвига звук
Джеф Безос купува 3 парцела в Ню Йорк за $80 милиона без да подвига звук

Не е изключено те да предхождат разширение на бизнеса на Amazon в града

Тези данни са директно свързани с продажбите. Например в Астория те спадат релативно леко, с помощта на което цените на жилищата се задържат без сериозна смяна, само че в Трайбека през третото тримесечие продажбите се срутват. Същевременно данните на платформата за оценка на недвижими парцели Zillow и Goldman Sachs демонстрират забавна наклонност - делът на жилищата в Манхатън, чиято продажна цена е била намалена, пораства непрекъснато.
 Снимка 449564
Темпът на това повишаване съответствува с увеличението на парцелите, оповестени за продажба в квартала. " Не е нужна докторска степен по стопанска система, с цел да е ясно какво се случва, когато листванията - т.е. предлагането - се усилва, до момента в който търсенето, както на локалните консуматори, по този начин и на задграничните, се намалява ", означават иронично от ZeroHedge.
 Снимка 449565
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР