Когато живееш в Норилск, на север от полярния кръг в

...
Когато живееш в Норилск, на север от полярния кръг в
Коментари Харесай

Кървав дъжд валя в Русия

Когато живееш в Норилск, на север от полярния кръг в Русия, надали очакваш нещо кой знае какво да се случи в града. Жителите му обаче бяха шокирани преди няколко дни, когато от небето се изсипа червен дъжд. Някои от тях взеха решение, че феноменът би трябвало да има метеорологично или геоложко пояснения, до момента в който други одобриха алената вода за божия яд, написа fakti.bg.

Цветните дъждове не са най-честото естествено събитие, само че не са и някакво невиждано събитие. Обикновено се дължат на огромно количество прахуляк, " вдигната " от сухи региони на планетата, и донесена от вятъра на необикновени места. Миналата година нещо сходно се случи след урагана Ирма, когато пясък от Сахара " валя " с дъждовете над Европа. Според осведомени с явлението, за " кървясъл " дъжд може да приказваме, в случай че наоколо до мястото на дъжда има изсъхнал регион или пустиня; и когато преваляването е малко - значителни дъждове биха непосредствено " отмили " цветния пигмент.

Случаят в Норилск обаче не е нито едното, нито другото. За злощастие, повода за аления дъжд е по-прозаична и напълно човешка. Фабриката на " Норникел ", която се занимава с претопяване на никел и паладий, почиствала складовете си от големи купчини наслойка, когато се извил мощен вятър и вдигнат червеникавата маса във въздуха.

Последвалият дъжд съумял да поуплаши някои по-религиозни поданици на Норилск, съобщи Канал 3. Две години по-рано в същия град река Далдикан потече с кървавочервени води, а по неофициална информация повода още веднъж е индустриално замърсяване.
  
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР