Когато избирате пържола в ресторант, може да се сблъскате с

...
Когато избирате пържола в ресторант, може да се сблъскате с
Коментари Харесай

Назоваха най-вредната пържола

Когато избирате пържола в ресторант, може да се сблъскате с прекалено много благоприятни условия. Затова е значимо да знаете, че не всички типове пържоли въздействат по един и същи метод на тялото ви. 

" Има един тип от това ядене, който е по-добре да избягвате ", предизвестява диетологът Лиза Янг.

Тя добави, че този тип мръвка е извънредно рисков за здравето ни и може да ни навлече куп проблеми.

И по този начин – най-лошата пържола за здравето ни е така наречен " Рибай ". В нея има доста наситени мазнини и те могат да покачат равнищата на " неприятния " холестерол и да запушат артериите. Това значи, че такава пържола е на първо място нездравословна за сърцето.

Министерството на земеделието на Съединените щати показва, че в междинната пържола " Рибай " има 63 г мазнини (и това е 96 % от дневната норма), 28 г наситени мазнини (140 % от дневната норма). 

Специалистите споделят, че наситените мазнини нормално би трябвало да съставляват единствено 10 % от общия брой килокалории, а Американската кардиологична асоциация поучава да се употребяват не повече от 13 g такива мазнини дневно.

Рибай пържолата също се смята за доста калорично ядене. Освен това съдържа повече калории от другите типове пържоли: 847 калории в една порция, пише 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР