Когато имаш машинно гласуване, е редно да го предложиш на

...
Когато имаш машинно гласуване, е редно да го предложиш на
Коментари Харесай

Ива Митева: Имахме 4,6% недействителни бюлетини през 2017 г.

Когато имаш машинно гласоподаване, е редно да го предложиш на всички български жители - в това число и на тези, които са в чужбина. Мотивите на жалбата на ГЕРБ /срещу машинното гласуване/ са неоснователни. Затова се веселя, че Конституционният съд ги отхвърли. Това съобщи Ива Митева, претендент за депутат от партията ИТН, пред телевизия 7/8. Тя изясни какво се е трансформирало с машинното гласоподаване: " През 2017 година, когато се провали публичната поръчка и нямаше машини, 4,6% от бюлетините бяха недействителни. Това е голям % - към 12 мандата! Много хора тогава споделяха: Защо да гласоподавам, когато гласът ми няма да бъде регистриран вярно. През 2021 година броят на недействителните бюлетини падна на половина на изборите на 4 април. А в този момент няма да имаме подобен проблем ".

Ива Митева разяснява и ниската изборна интензивност. " Мои другари ми споделиха: Защо да гласоподавам, какво ще се промени? Нямаме право да се сърдим в случай че считаме, че нещата ще се оправят от самосебе си, уточни Митева.

За гласовете на ромите тя описа, че в столичния квартал " Христо Ботев " се е срещнала с млади роми, приключили образованието си в чужбина, които още веднъж са се върнали в " махалата ". Важно е те да дадат късмет на децата да се развиват, сподели тя. И уточни, че квартал " Христо Ботев " е до аерогарата, а мизерията там е голяма. " Обяснихме на тези хора, че в случай че продадат гласа си за 50-100 лева, това няма да реши проблемите им. Сключих договорка с един ром, че след изборите няма да ги забравим и ще работим за тях, за смяна в живота им ", сподели още Ива Митева.

..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР