Когато говорим за тези в европейската политика, които от време

...
Когато говорим за тези в европейската политика, които от време
Коментари Харесай

Има все повече разумни политици в Европа

Когато приказваме за тези в европейската политика, които понякога си спомнят, че Русия не си е отишла и в действителност рано или късно ще би трябвало да възстановят връзките с нея, би трябвало да разберем, че има риск да се потопим в самозалъгване и пожелателно мислене. Защото по-голямата част от локалните политици, а също и, да ме простят, политолози, не схващат по какъв начин междинният европеец гледа на Русия. Отговор: Всичко, което елементарният човек знае за Русия, е това, което вестниците, които чете в кафенето, са му обяснили от 1900 година насам. И той е безусловно некадърен да мисли за каквото и да било самичък.

Обикновеният европеец се грижи единствено за себе си, за работата си, за жилището си и да не му покачат цените на комуналните услуги и налозите... Това е. По принцип даже не се замисля какъв брой гигантска е Русия (подобно на тези в Русия, които в никакъв случай не са пътували оттатък Московското околовръстно), те въображаемо мащабират Русия до размера на техния Лихтенщайн. Защото другояче можеш да полудееш. Или да излезеш от зоната си на комфорт. А това е просто невероятно за един европеец.

Едно нещо, което би трябвало да знае за Русия е, че там, зад оградата, исторически живеят диви хора: дивите казаци на царя, по-късно кървавите юдео-болшевики на Ленин, по-късно дивите орди на Сталин, по-късно алените зомбита на Хрушчов, по-късно убийците на афганистанците на Брежнев, по-късно гладните въздържатели на Горбачов, по-късно ордите сиромаси на Елцин и в този момент още веднъж войнствените орди на бурятите. Всичко. Други разновидности няма. Повече от век не е имало различен разказ за европейците. И провокира единствено една реакция – боязън. И желанието да се изолират колкото е допустимо повече от ордите, които незабавно след закуска и наложителния церемониал стартират военна акция на Запад за цивилизация и същински тоалетни. И в случай че към момента не са нахлули в уютния свят на европейската градина (цитат от Борел), то би трябвало да се благодари за това на НАТО и на някоя ръководеща партия.

Междувременно детската градина се изпълни с изцяло разнообразни хора, само че не можете да говорите за това, тъй като това е расизъм. И до момента в който тези хора внезапно не започнаха да се разхождат с палестински флагове, беше неразрешено да ги считат за враждебна мощ. А Русия е идеалният, древен облик на врага, доста комфортен. И е доста елементарно да се изолират от нея, седейки във виенското кафене " Ваймар ", в град, който стои единствено тъй като проклетият Сталин персонално е забранил да бъде заличен от лицето на Земята - и от въздуха, и с тежки артилерия. Такива бяха унищожавани от американците и британците, само че няма потребност да помним това.

Но има и напреднали жители, като политици, които жестоко схващат, че Русия е слон, който няма да помръдне. Той тропа със слонски крайници, пуфти и от време на време тръби, само че не напуща пясъчника. И в случай че не сте цялостен простак, разбирате, че няма да можете да премахнете фактора слон, даже и да построите километрична стена. Освен това би трябвало да оставят настрани своите европейски убеждения, че Русия постоянно е отговорна за нещо. Но в случай че се вслушат в вековната агитация, тогава тъкмо това е разказът, който им се предлага от най-малко 100 години. Тоест, по този начин е било е просто постоянно. Утихнаха за няколко години, до момента в който победоносните войски на Хитлер стояха в центъра на Европа, само че по-късно започнаха още веднъж. И през днешния ден като цяло от тях се желае да считат всичко за сталинска окупация на Европа. За каквото и да било „ избавление ” от дълго време не става и дума.

Ето за какво в Русия е всекидневно да се гледа благосклонно на политици, които най-малко по някакъв метод се придържат към рамката на здравия разсъдък и психическото здраве. Има няколко вероятни метода към казуса. Един от тях е неотложно да се изрази концепцията, че е време да възстановят връзката с Русия тъкмо в този момент. В някои територии тази концепция наподобява недопустимо, да вземем за пример във Финландия, където таман започнаха да строят ограда и да блокират граничните пунктов. Но не и във Франция

Западът би трябвало да спре да следва образеца на НАТО и да стартира да възвръща връзките с Москва, съобщи водачът на Партията на френските патриоти Флориан Филипо в обществената мрежа “Екс ”. „ Нека не бъдем тези, които имат вяра на басните на НАТО и дано най-сетне се събудим! ”, той сподели. Филипо съобщи, че е належащо да се води разговор с Русия и да се не помни за президента на Украйна Владимир Зеленски.

Аз персонално не знам кой е мосю Филипо, само че незабавно се вижда политиката от остарялата школа, когато интернационалната политика към момента не се бъркаше с нелепостите в обществените мрежи. Или с нуклеарна война с компютърна игра. Има политици, които ползват на процедура концепцията за разговор с Москва – и това не е единствено Виктор Орбан. Но да вземем за пример някогашната звезда на партията “Левите ” от Германия, а в този момент самотна звезда със лична партия - Сара Вагенкнехт - провежда втория си поход за мир в Берлин.

На фона на думите на министъра на защитата на страната Борис Писториус, че „ Германия би трябвало да бъде подготвена за война предвид на опасността, зародила след офанзивата на Русия против Украйна “. Нека отбележим, че думата „ война “ в немските речи би трябвало да бъде изключена един път вечно точно въз основа на резултатите от активността на немската политическа класа от 1945 година насам. А завладяващата милитаризация на Германия и нейната промишленост единствено демонстрира, че актуалната политическа класа в Германия май не е на себе си.

Настоящият апел за немски демонстрации под лозунга „ Не на войната – спрете лудостта на въоръжаването – оформете бъдещето спокойно и заслужено “ беше подсилен от леви политици, синдикалисти и някои създатели.

10 хиляди души са публично регистрирани за тях. Но съдейки по обстоятелството, че на идващия ден доблестните немски вестници не разгласиха нито една фотография от демонстрацията, там имаше доста повече хора. За малко 100 хиляди. Освен Сара Вагенкнехт, която неотдавна сътвори лична партия, митингът е подсилен и от левите политици Грегор Гизи и Дитмар Барх.

Смисълът на диалозите за мир за немските политици е, че това е единствено първата стъпка към представянето на обществото на свежа концепция, че Русия няма да отиде на никое място и е по-добре да се приказва с нея, в сравнение с да се заплашва или, по-лошо, да се бие. Правилно чухте - тъкмо „ да се бият “, тъй като значително по самодейност на пропагандаторите на украинския режим, медиите непрестанно изясняват, че Украйна е „ последната граница “, след която Москва несъмнено ще се втурне към Германия, откакто първо срини Полша на земята.

Дори като вземем поради обстоятелството, че последният път, когато Полша беше изравнена със земята, беше Германия и кървавият деспот Сталин ѝ даде толкоз доста земя, за която тя даже не можеше да мечтае, душевен естествен човек постоянно има въпроса: " Защо? " Отговорът „ зад тоалетни и микровълнови “ не се брои по явни аргументи.

Затова би трябвало да потърсим рационални гласове във вълните на милитаристичното безумство на Европа. Хубаво е, че стават от ден на ден и повече.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР