Когато говорим за запазване свежестта на доматите за по-дълго време,

...
Когато говорим за запазване свежестта на доматите за по-дълго време,
Коментари Харесай

Как да запазим доматите свежи за по-дълго време?

Когато приказваме за опазване свежестта на доматите за по-дълго време, тук би трябвало да обърнем внимание на разликата сред градинските сортове, които са с по-малка продължителност и по-добри вкусови качества, и тези домати, които се оферират на пазара, които по предписание са хибридни и по-издръжливи, с цел да устоят на превозване и с по-голяма продължителност.

Ако сами отглеждате доматите си и сте заложили на салатни сортове домати, ще ви е мъчно да запазите доматите си свежи за по-дълъг интервал от време, само че пък постоянно може да ги консервирате.

 домат домати Istock

Доматите в началото идват от топъл климат и би трябвало да се съхраняват при стайна температура, в случай че не са изцяло узрели. Доматите в действителност страдат след изстудяване по всевъзможен метод - вкусово, откъм развиване, оцветяване и мека текстура. Температури под 12-13 градуса по целзий или тази навътре в вашия ледник стопират ензимната интензивност на доматите.

Докато изцяло узрелите домати към момента са податливи на загуба на усет, когато се слагат в хладилника, част от тази ензимна интензивност може да се върне, в случай че им се разреши да се възстановят за един или два дни при стайна температура преди хранене.

Всички скъпи трикове за опазване свежестта на доматите, прочетете ТУК >>>

 домат домати Istock

Още:
Експресната диета с домати, която топи килограмите за дни 5 чудодейни свойства на доматите
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР