Когато говорим за безопасност в автомобила, това сякаш е тема,

...
Когато говорим за безопасност в автомобила, това сякаш е тема,
Коментари Харесай

Краш-тест манекените струват колкото суперавтомобил

Когато приказваме за сигурност в автомобила, това като че ли е тематика, която минава под радара. На единствено в Съединени американски щати годишно има над 6 млн. произшествия. Хората като че ли не обръщат изключително внимание досега, в който не вземат участие в ПТП (не го желаем на никого). Но откакто преди към месец посетих завода на Volvo в Торсланда, Гьотеборг, тематиката още веднъж се завъртя в съзнанието ми. Затова в този момент ще ви разкажем за някои от най-скъпите краш-тест манекени, благодарение на които се мери въздействието на разнообразни типове пътни произшествия върху човешкото тяло.

Някои краш-тест манекени може да костват до $1 млн. , споделя supercarblondie.com. Според Крис О’Конър, изпълнителен шеф на Humanetics, това не е доста.

„ Звучи скъпо, само че те могат да устоят 25 или 30 години. Когато разбиеш разноските, взимайки поради какъв брой дълго могат да устоят на тях, действително цената им излиза по няколко цента на всеки автомобил. ”

Използват се разнообразни типове манекени. Един от тях е „ World Sid ”, планиран да регистрира реакциите на човешкото тяло в случа на непряк удар.

Sid е нагизден с над 200 електронни датчика , които правят оценка евентуалното пострадване на тялото с и без функционалности за сигурност, да вземем за пример въздушни възглавници и защитен колан.

Sid (Side Impact Dummy) е планиран с фокус върху контузии по врата и главата, които може да зародят при непряк удар – коства към $400 000.

Следва Thor, манекен, основан за симулации на челни краш-тестове.

Още любопитни обстоятелства по тематиката ще откриете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР