Когато френски министър сравни италианския министър-председател националист Джорджия Мелони миналата

...
Когато френски министър сравни италианския министър-председател националист Джорджия Мелони миналата
Коментари Харесай

Разривът между Мелони и Льо Пен нарушава перспективите на крайната десница да упражнява властта в ЕС

Когато френски министър съпостави италианския министър-председател националист Джорджия Мелони предходната година с водача на френската последна десница, италианският министър председател звънна на френския президент Еманюел Макрон да се оплаче.

Г-жа Мелони беше толкоз вбесена, че френският водач се почувства заставен да изпрати емисар в Рим, с цел да я успокои, споделиха два източника, осведомени с диалозите.

Италианецът посланието на премиера към господин Макрон е било ясно, съгласно един от източниците: тя не е била италианска версия на Марин Льо Пен.

Както офисът на господин Макрон, по този начин и на госпожа Мелони отхвърлиха да разясняват случая, който не е бил беше обявено по-рано.

Гневът на госпожа Мелони илюстрира дълбочината на раздялите в европейската националистическа десница, която може да попречи на напъните й да упражнява власт на равнище Европейски Съюз макар рекордната поддръжка преди изборите за Европейски парламент през юни, съгласно половин дузина източници, осведомени със тактиката на техните партии....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР