Когато е правен, парк „Възраждане“ е съобразен с предишните му

...
Когато е правен, парк „Възраждане“ е съобразен с предишните му
Коментари Харесай

Този парк е бижуто на София, което още ще се развива

Когато е юридически, парк „ Възраждане “ е съгласуван с предходните му използва. Преди построяването там имаше обрасла с треви поляна и съборетини, само че и тогава там се е разполагал цирк. Това е станало традиция след изгарянето на стационарния, който се намираше на Солни базар. Годишно по към 6 месеца в годината циркови трупи изнасят свои спектакли, описа пред Радио София Милена Васева, шеф на общинското дружество „ Паркове и градски градини “.

Тя добави, че тревната повърхност се обновява, има и поливна система, само че няма време растителността да поникне до идването на идващия цирк. „ Паркът е напълно млад. Първата му част беше открита през 2016 година, а втората – през 2020-а. Има растения, развиват се, само че им би трябвало време с цел да пораснат. Вече има сянка, даже се изкарват камиони с шума “, сподели още Васева.

Чешмите в София се зазимяват, когато има минусови температури и ще бъдат пуснати още веднъж през пролетта, в това число и в парк „ Възраждане “, разясни шефът на Оперативна програма „ Паркове и градски градини “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР