Когато Джо Байдън спечели президентските избори в Съединените щати преди

...
Когато Джо Байдън спечели президентските избори в Съединените щати преди
Коментари Харесай

В дехуманизирането на палестинците Байдън надмина Тръмп

Когато Джо Байдън завоюва президентските избори в Съединените щати преди три години, в про-палестинското придвижване имаше известни очаквания, че ще има позитивна смяна в политиката на Съединени американски щати върху Палестина. Предшественикът на Байдън, Доналд Тръмп, оглави фашистка администрация, която изцяло възприе програмата и визията на крайната десница в Израел. Смяташе се, че това е най-лошото американско държавно управление за палестинците... до момента.

Днес Байдън изцяло одобри геноцидната експанзия на Израел против Газа, одобрявайки цялостната обсада, която прекъсна електричеството, водата, храната и медикаментите, и оправдавайки ежедневното изтребване на стотици палестински цивилни.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Радост и смут, защото връзките се възвръщат в линията Газа Палестинският Червен полумесец споделя, че Израел подрежда евакуация на болница Ал-Кудс Нетаняху извинява се, че упреква началниците по сигурността за несполучливите офанзиви на Хамас Израелските войски навлизат в Газа, до момента в който войната навлиза във „ втори стадий “ завършек на списъка

Той прикри военните закононарушения на Израел и повтори като папагал израелската агитация, в това число изказванието, че армията му не е атакувала арабската болница Ал-Ахли, където бяха убити повече от 470 палестинци. Той даже сложи под подозрение броя на жертвите в Газа, намеквайки грубо, че палестинците лъжат.

Байдън в действителност надмина Тръмп във фашисткото дехуманизиране на палестинците.

Но дано бъдем реалисти тук: Съединени американски щати в никакъв случай не са били почтен медиатор в това, което назовават ​​„ палестинско-израелския спор “. Напротив, тя постоянно е поддържала произраелска политика и изцяло е пренебрегвала главните права на палестинския народ.

Вашингтон в никакъв случай не се е опитвал да упражни въздействието си, с цел да реализира значителен прогрес към реализиране на мир, учреден на правдивост. Междувременно той обсипа Израел с военна помощ, с цел да помогне на армията си да ускори контрола си върху окупирана Палестина. Дори администрацията на президента на Съединени американски щати Барак Обама, считана за „ най-прогресивното “ американско държавно управление, ръководена от цветнокож човек, даде на Израел пакет от военна помощ от 38 милиарда $, най-големият в историята на Съединени американски щати.

Безусловната поддръжка за Израел е непрекъсната характерност и от двете страни на политическото разделяне в Съединени американски щати. По време на всеки сезон на президентските избори постоянно е имало яростна конкуренция сред претендентите да потвърдят своите „ про-израелски “ качества.

Дори когато администрациите на Съединени американски щати са се опитвали да наподобяват, че дават отговор на палестинските претенции и потребности, те в никакъв случай не са го правили в палестинския интерес. Администрацията на Байдън, да вземем за пример, анулира решението на своя предходник да откаже средства на палестинската власт, да затвори палестинската задача във Вашингтон и да лиши средства от Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци (UNRWA). Но направи това за поддържане на многостепенна система на подтисничество, основана от Споразуменията от Осло, с цел да освободи Израел от отговорността му според интернационалното право да обезпечава прехраната на палестинското население, което окупира.

Това, че животът и благосъстоянието на палестинците не са негова грижа, стана ясно и от решението на администрацията на Байдън да се включи директно в разгръщащия се геноцид, като го финансира, въоръжава апартейд Израел, постанова несъгласие на всяка резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за преустановяване на огъня и даже изпращане на самолетоносачи в района.

Позицията на Съединени американски щати по отношение на палестинците, не е изненадващо, припомня отношението на първите европейски заселници към индианците.

Как по този начин? Позволете ми да поясня.

Съединени американски щати не ги е грижа за палестинците. Те не се преглеждат като съответстващи на външната политика на Съединени американски щати. Нарушаването на основен съюз на Съединени американски щати с единствената нуклеарна мощ в Близкия изток не е в проекта, сигурно не поради някакъв „ замърсен дребен проблем с човешките права “. Съединени американски щати не си показват, че палестинците в миналото ще получат правдивост съгласно личните си условия.

Съединени американски щати не ги е грижа за палестинския народ. Те са приети единствено за „ размирници “. Следователно Съединени американски щати в никакъв случай не са имали за цел да „ решат “ „ палестинския проблем “, а да го отстранен от пътя.

Така че, до момента в който Съединени американски щати осъзнават, че „ палестинският проблем “ дестабилизира района, съгласно политическия хайлайф това е единствено тъй като палестинците просто няма да млъкнат и да си тръгнат – съвсем по същия метод методът, по който индианците, туземците и другите локални народи са били обсъждани като „ проблем “ от европейските заселници-колониалисти.

Гледната точка на Съединени американски щати е, че палестинците са главно досадно малко локално население, което няма да одобри „ действителността “ (колонизацията) безшумно, тъй че американско-израелският съюз да може да продължи необезпокоявано. Ето за какво поддръжката за геноцида над палестинците е допустима политика във Вашингтон. В края на краищата самата американска нация е учредена на геноцида на локалното население.

Безспорно Съединени американски щати са изцяло прагматични във връзка с външнополитическите си ползи и желания. Тя не счита, че се нуждае от палестинците, които в последна сметка са небогати, слаби и географски микроскопични. Докато Съединени американски щати не бъдат принудени да видят обстановката по друг метод, те ще продължат да подценяват палестинските права на живот, правдивост и независимост.

Изместването на политиката на Съединени американски щати по отношение на Палестина изисква две неща: смяна на интернационалната среда, която оформя и насочва външнополитическите благоприятни условия и прерогативите на САЩ; и оказване на напън върху държавното управление на Съединени американски щати от вътрешната страна посредством стратегическо активизиране на тези групи за напън, които имат действително въздействие върху двете съществени политически партии.

Що се отнася до нас, палестинците, като всеки различен народ, измъчен от колониализъм, окупация и апартейд, би трябвало да изпратим мощно обръщение до колониалистите, отпред със Съединени американски щати, че разпоредбите на играта са се трансформирали и че ние ще да се върнат на масата за договаряния единствено след апартейд Израел съблюдава интернационалното право.

Първо, Израел би трябвало да изтегли войските си от земите, които окупира през 1967 г.; второ, би трябвало да анулира всички закони, дискриминиращи локалното палестинско население, в това число Закона за националната държава; и трето, би трябвало да извърши Резолюция 194 на Организация на обединените нации, позволяваща връщането на палестински бежанци.

Не се чака Израел да отговори позитивно, защото в никакъв случай не е правил на тези законни претенции. Но нито режимът на апартейд в Южна Африка, до момента в който интернационалната общественост не се намеси и не наложи наказания против него и го бойкотира.

След като това бъде направено, ние би трябвало да продължим да демонтираме расисткото решение за две страни и да проправим пътя за единствената демократична опция: световна демократична страна на историческата земя на Палестина, която дава тъждество на всички свои жители, без значение от религията, етническа принадлежност и пол.

Възгледите, изразени в тази публикация, са лични на създателя и не отразяват безусловно публицистичната позиция на Al Jazeera.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР