Когато дълго време не сме се срещали с определен тип

...
Когато дълго време не сме се срещали с определен тип
Коментари Харесай

Лекари: Независимо дали човек е ваксиниран срещу грип или не, добре е да се предпазва

„ Когато дълго време не сме се срещали с избран вид грип, насъбраният имунитет отслабва и ставаме по-уязвими. Очаква се да имаме грип от вида А, по-късно и от вид Б. През тази година ще се срещнем с вариант Дарвин, към който като че ли имаме по-малко построен имунитет. През месец март стартират да ни мачкат вариантите от грип Б. Това съобщи доктор Валери Цеков, ръководител на Българското съдружие по новаторска медицина. Рисковите групи за респираторните болести са хората с хронични белодробни и сърдечни заболявания, с имунни болести, които вземат медикаменти, както и възрастните, изясни доктор Цеков.
Програмата за предотвратяване от сезонния грип, планува ваксини да могат да се поставят до края на месец март. „ Ако успеем да изпреварим болестта ни от грип с ваксина, то ще го изкараме по-леко. Независимо дали човек е имунизиран или не, добре е да се защищава. Ефективността на грипните ваксини е към 40% ”, сподели той.
Освен имунизациите за предотвратяване от грип той предложи положително облекло, положително проветряване и добра храна с доста витамини. Той напомни, че има два типа лекарства, които оказват помощ при грип и посъветва хората да си купят по една опаковка и при първите признаци да стартират приема им. За грипа в Китай, който предизвиква пневмония измежду дребните деца той изясни, че китайските управляващи не считат, че това е нов тип грип.
Според доктор Снежина Лазова, експерт по детски и белодробни заболявания, доста тънка е границата сред бронхит и вирусна пневмония. „ Дали ще се наложи включване на антибиотици, ще реши проследяващия педиатър. Бактериалните пневмонии настъпват след въведения от по-сериозна вирусна зараза, от време на време може да е нужна и хоспитализация. Има и бактериални пневмонии, които могат да настъпят ненадейно ”, сподели Лазова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР