Когато чуете за равновесни асани в йога, не си представяйте,

...
Когато чуете за равновесни асани в йога, не си представяйте,
Коментари Харесай

Защо балансът в йога е труден? Йога със Стела Колева


Когато чуете за равновесни асани в йога, не си представяйте, че би трябвало да седите в стойка на ръце, с цел да има резултат от практиката. Започнете да работите върху своето равновесие с лесни пози. Балансовите пози оказват помощ за по-добра централизация и памет и могат да се извършват от дребни и огромни. Колкото повече човек упражнява баланс с тялото си, толкоз повече мозъкът му е фокусиран и

усеща комфорт.

Йога е усамотение на индивида в три аспекта - физически, прочувствен и ментален. Балансът свърза тялото с страстите и съзнанието, по тази причина е толкоз значим и в същото време сложен.

Една от най-известните пози е Врикшасана – поза “дърво”.

С постоянна процедура човек може да се владее и да усеща вътрешен мир. Важно е до момента в който изпълнявате позата, да не мислите за друго и да усещате тялото си. На физическо равнище, позата укрепва мускулатурата и поправя стойката, а на психическо равнище, оказва помощ да се реализира естетика като балансира страстите.

Можете да започнете в права позиция наоколо до стена. Изберете една точка или предмет пред васq в който да се фокусирате и повдигнете десният крайник като поставите стъпалото му под лявото коляно. Избутайте таза напред и отворете дясното коляно на открито. Дръжте гърба изправен. Продължете в асаната като съберете дланите си пред гърдите. Задръжте в позата за пет вдишвания и издишвания като можете да увеличите броя след време. Повторете с другия крайник. Препоръчително е да се извършва на необут крайник както всички останали асани в йога. Не инцидентно, асаната носи наименованието – дърво и по този начин символизира заземяването. Този развой дава чувство за свързване със земята като се изглаждат електрическите честоти на тялото и човек става по-лек и балансиран. Тялото се освобождава от отрицателна сила.

Комбинацията от балансиращи и разтягащи асани оказват позитивно въздействие върху нервната система. Една по-трудна поза и безспорно най-използваната за фотоси и театралничене е “танцьор”- Натараджасана.
Свързани публикации.. Защо е толкоз мъчно да се отпуснем? Йога със Стела Колева 0 Защо практикуваме йога боси? Йога със Стела Колева 0 Чудите се по какъв начин да заспите? Йога със Стела Колева 0

Тя разтяга бедрата и коремните мускули, покачва телесната температура и оказва помощ за отделянето на токсините от тялото.

Застанете в права позиция. Хванете с дясната ръка, стъпалото на десният крайник и повдигнете лявата ръка нагоре. Издължете гръбнака в надълбоко поемане и в издишването наклонете лявата ръка напред и паралелно с това повдигнете десния крайник нагоре благодарение на дясната ръка. Задръжте за няколко секунди и след това повторете с другия крайник.

В началото, когато вършиме равновесни пози се фокусирайте върху тялото си и наблюдавайте кои мускули са дейни и кои не. В следствие, когато добиете повече убеденост, влезте по-дълбоко в позата като насочите вниманието върху своите страсти, прекарвания и се пробвайте да останете в равновесие.

За да се възвърне енергийният баланс, би трябвало да се понижи отрицателната сила като мисълта се насочи върху положителни и хубави неща. Може да ви наподобява мъчно и даже невероятно, само че е въпрос на постоянна подготовка на мозъка. По този метод се балансират страстите. Освобождаването от отрицателна сила се получава през цялото йога занятие, фокусирано дишане и медитация.

Осъзнат метод да се избави човек от тревожни и гневни мисли е като ги следи в профил, като че ли не са неговите усеща и да се опита да огледа обективно на обстановката, без да влага страсти. Процесът е обвързван, по тази причина тренирайте мозъкът и ще забележите по какъв начин салдото в позите Ви ще се усъвършенства.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР