Когато битката между израелската армия и Хамас навлезе във втория

...
Когато битката между израелската армия и Хамас навлезе във втория
Коментари Харесай

Жителите на Тел Авив започват да излизат навън

Когато борбата сред израелската войска и Хамас навлезе във втория си ден, Тел Авив стартира да се разсънва от зашеметението си.

Колоезденето по улиците беше злокобно и хората се гледаха със боязън и даже с скрито съмнение по лицата си.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Израел народен представител упреква погромите против палестинците за „ ужасни “ офанзиви Защо има толкоз доста палестински пандизчии в израелските затвори? Снимки: Израел афишира положение на война, офанзивите против Газа се ускоряват Няма нищо изненадващо в дейностите на Хамас интервенция завършек на списъка

Докато плажовете и публичните места останаха най-вече празни, няколко поданици можеха да бъдат видени да разхождат кучетата си, да карат колело или просто да се разхождат.

Любопитни хора стопираха и се събраха към екипи, работещи за почистване на отломките в профил на пътя. Две здания бяха изумени от ракетен обстрел на Хамас в събота вечерта, ранявайки четирима души.

Повечето заведения за хранене останаха затворени.

Няколци отвориха още веднъж комерсиалните си кухни за военните старания, като да вземем за пример пицария, която имаше пикап извън със стотици кутии за пица, подредени в леглото, подготвени за доставка на бойците.

Пицарията спря да продава на обществеността, правейки храна единствено за бойци.

Хората се обръщат към доброволците, които приготвят храна за доставка на юг, питат по какъв начин могат да оказват помощ и оферират да дарят.

Някои заведения за хранене към момента сервират Тел Авив, а някои скутери за доставка на храна се движеха по празните улици, носейки храна на многото израелци, които към момента са на закрито, залепени за тв приемниците си и гледат новините.

Минават полицейски патрули, които стопират тук и там хора, с цел да разпитват къде отиват.

Последен произлязъл полет

В събота вечер израелци и туристи се стекоха към летище Бен Гурион, с цел да се опитат да заловен последния полет от Израел. В неделя огромните самолетни компании анулираха полети до страната.

В събота вечер тези, които имаха доказани билети, чакаха с неспокойствие дали полетът им ще излети.

Други пристигнаха да видят дали могат да си купят билет в последния миг.

Един странник разказа сцената, като сподели, че има доста повече хора на опашката при чекиране, чакащи да видят дали могат да получат билет, в сравнение с зад опашката на вратите за качване.

Много хора са комплицирани и уплашени, още повече от формалното оповестяване на състояние на война от израелския кабинет в неделя.

Ден по-рано израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели на израелците във видео изказване: „ Ние сме във война. … Призовавам всички жители на Израел да се обединят, с цел да реализираме нашата най-висша цел – победа във войната. ”

След изненадващата офанзива на Хамас против Израел в събота сутринта, разнообразни браншове на израелското общество наподобява оставиха разликите си настрани и се концентрираха върху оповестяването на война.

Засега хората от Тел Авив постепенно се отърсват от предпазливостта си и се осмеляват да се опитат да се свържат още веднъж между тях.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР