Когато Бил и Мелинда Гейтс обявиха развода си преди два

...
Когато Бил и Мелинда Гейтс обявиха развода си преди два
Коментари Харесай

Бил Гейтс може да отстрани Мелинда от благотворителната им фондация през 2023 г.

Когато Бил и Мелинда Гейтс оповестиха развода си преди два месеца, те обявиха, че и двамата ще останат съпредседатели на благотворителната им фондация " Бил и Мелинда Гейтс ". Преди ден обаче основният изпълнителен шеф на фондацията разгласи проект за деяние при " изключителни обстановки, с цел да се подсигурява работата на фондацията ".

Той гласи, че " в случай че след две години и двете страни решат, че не могат да продължат да работят дружно като съпредседатели, Мелинда Гейтс ще се отдръпна от позицията си " съобщи основният изпълнителен шеф Марк Сузман.

Фондация " Гейтс " е една от най-големите благотворителни фондации в света, а създателите й не един път са говорили за нея като за " четвъртото си дете ".

Още един евентуален удар по фондацията, е фактът, че един от главните й вложители - Уорън Бъфет напусна предишния месец, без да посочи за какво си потегля. Бъфет е дълготраен другар на Бил Гейтс. " Целите ми са на 100% в синхрон с тези на фондацията и физическото ми присъединяване по никакъв метод не е належащо за постигането им ", сподели тогава Бъфет.
 Бъфет напуща фондация
Бъфет напуща фондация " Бил и Мелинда Гейтс "

През двете десетилетия от основаването на фондацията, тя е наляла 55 милиарда $ в благотворителни начинания, свързани с световното здраве, понижаване на бедността, Covid-19 имунизациите и т.н.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР