Когато Айфеловата кула е отворена официално през 1889г, Густав Айфел

...
Когато Айфеловата кула е отворена официално през 1889г, Густав Айфел
Коментари Харесай

Тайният апартамент на върха на Айфеловата кула

Когато Айфеловата кула е отворена публично през 1889г, Густав Айфел получава международно самопризнание. Но това като че ли не му е било задоволително и скоро по-късно излиза наяве, че си е направил скришен дребен апартамент покрай върха, за което парижкият хайлайф му завижда.

Намиращ се на трето равнище на кулата, тайният апартамент на Айфел не е огромен, само че е комфортен. В контрастност със стоманената структура на кулата, апартаментът е украсен и обзаведен семпло, което е допадало на учените по това време. Стените са покрити с тапети, а измежду обзавеждането са меки табуретки, дървени шкафове и даже пиано. Точно до дребния апартамент в миналото е имало лаборатория.

Щом се разчува за дребната загадка на Айфел, висшето общество на Париж позеленява от злоба. Говори се, че Айфел е получавал предложения от галактически суми, единствено с цел да отдаде помещението чартърен за една вечер. Той обаче отказвал на всички и предпочитал да употребява мястото за отмора и развлечение на влиятелни посетители като Томас Едисън.

Днес, откакто дълги години е бил затворен, апартаментът може да бъде посещаван от туристи. Повечето от истинското обзавеждане към момента стои и има два необичайно изглеждащи манекена на Айфел и Едисън.

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР