Когато AMD демонстрира на CES възможностите на своя 8-ядрен процесор

...
Когато AMD демонстрира на CES възможностите на своя 8-ядрен процесор
Коментари Харесай

В интернет бе забелязан 12-ядрен процесор от поколението Ryzen Matisse

Когато AMD показва на CES опциите на своя 8-ядрен процесор от серията Ryzen 3000, всички схванаха, че AMD възнамерява да направи нещо огромно. Малко по-късно, това бе индиректно доказано от Лиза Су. Но до момента нямаше никаква информация за процесори Ryzen от трето потомство, в които ядрата да са повече от осем.

Популярният тайландски блогър Tum Apisak, който до момента не е разгласил погрешна информация, откри резултатите от тестванията на 12-ядрен процесор от серията AMD Ryzen 3000 . Това е инженерен пример с показател 2D3212BGMCWH2_37/34_N. Дънната платка е Myrtle-MTS – кодово име, което отбелязва дъната с AM4 сокет.

Според показателя, процесорът работи с тактова периодичност 3,4-3,7 GHz. Буквите D и M значат, че това е десктоп чип с AM4 сокет.



Сравняването на резултатите от тестванията с 16-ядрения Ryzen 7 2700X в еднопоточен режим демонстрира съвсем паритет (116 точки против почти 120). Но при потреблението на всички ядра, 12-ядреният процесор внезапно излиза напред – 1741 точки против към 1300. Има и друго: тестваният инженерен чип работи с надалеч не най-бързата оперативна памет DDR4-2666, а е добре известно, какъв брой мощно въздейства скоростта на оперативната памет на продуктивността на процесорите на AMD. И още, инженерните мостри постоянно са с по-ниски честоти от комерсиалните.

Архитектурният дизайн на подложката на AMD разрешава разполагането на до 16 процесорни ядра в един чип. Третото потомство процесори Ryzen се чака да излезе това лято.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР