Когато 22-годишният Александър Ринк е искал да накара големите компании

...
Когато 22-годишният Александър Ринк е искал да накара големите компании
Коментари Харесай

Как изпращането на ръчно написани писма създаде компания за $1 милиард

Когато 22-годишният Александър Ринк е желал да накара огромните компании да виждат и работят с неговата започваща компания, той почнал да им изпраща ръчно написани писма, написа BBC.

" Знаехме, че в случай че изпращаме имейли, те просто ще ги изтриват, а принтираните известия ще стигнат най-вече до секретарките. Ръчно написаното писмо обаче притегля вниманието. Може да е от непосредствен или другар и това кара хората да го отворят ", изяснява Александър Ринк.

Младежът основава компанията Celonis с приятелите си Мартин Кленк и Бастиан Номинейшър през 2011 година, откакто приключват Математика и компютърни науки в Техническия университет в Мюнхен.

Проектът създават като курсова задача и по-късно я развиват. Сега Celonis е високотехнологична компания за добиване на данни, която употребява програмен продукт и изкуствен интелект, с цел да прави мониторинг на бизнеса и да помогне на компаниите да са по-ефективни.

Чрез обзор на компютърната система на дадена компания, Celonis открива кои чиновници са били непродуктивни, кои функционалности са прекомерно мудни и кои процеси могат да бъдат усъвършенствани. След това проучва данните и предлага решение.

Тримата основатели са били сигурни, че концепцията им е перспективна и потребна за бизнеса, само че са имали потребност някой да ги забележи.

Затова прибягват до ръчно написаните писма. Те са били ключът, с цел да стигнат до някои от най-големите компании в Европа. А през днешния ден, осем години по-късно клиентите им включват BMW, Exxon-Mobile, General Motors, L`Oreal, Siemens, Uber и Vodafone.

След като си възвърна спомагателната инвестиция от $50 милиона предходната година, в този момент Celonis се прави оценка на $1 милиард.

Първата си компания Александър основава на 15 години, посредством която е помагал с уроците на съученици си в гимназията. През 2011 година дружно с неговите другари има много по-голям триумф.

Първоначалната версия на компанията е за академични план. Но откакто тримата младежи схващат, че на компанията са ѝ нужни 5 дни, с цел да се оправи с даден проблем, те стартират да търсят по-бърз метод и усъвършенстват концепцията си. Така се ражда Celonis, която цели да размени мониторинга, който се прави от хора, с компютаризирано решение.

Докато Мартин и Бастиан са работели по софтуера, Александър е обикалял из Германия и Австрия, срещайки се с евентуални клиенти, на които по-късно е писал писма.

Само година по-късно Celonis открива и офис в Пало Алто, Калифорния. Днес чиновниците ѝ наброяват 400 души, а продуктът им се употребява от хиляди компании по целия свят.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР