Кога Законът за сдруженията ще влезе в сила, зависи от

...
Кога Законът за сдруженията ще влезе в сила, зависи от
Коментари Харесай

МВнР: Държавата ще подкрепи българските клубове в РСМ

Кога Законът за сдруженията ще влезе в действие, зависи от това, по кое време ще бъде обнародван в държавния вестник на районен съд Македония. Със сигурност ще забрани клубовете, въпросът е дали ще наложи смяна на имената. На това не можем да отговорим, тъй като това ще бъде решение на всеки един от тези клубове. Те ще имат опцията или да сменят своите имена, или да търсят своите права по правосъден път. Българската страна ще ги поддържа и в двата случая.

Това съобщи основният специалист във външно министерство Желязко Радуков по време на постоянния брифинг на ведомството.

„ Дали може Венецианската комисия да спре използването на закона – на процедура не, тъй като - първо, решенията на Венецианската комисия са целесъобразни, не наложителни. Второ, едно отговорно държавно управление, когато потегля да търси мнения от Венецианската комисия, тя го прави сега, когато законът е още проектозакон, а не, когато е към този момент признат закон “, изясни той.

„ В този смисъл, всички уверения, които чуваме от Северна Македония, че надали не Венецианската комисия ще спре използването на този закон, ние ги намираме за несъстоятелни ”, сподели още Радуков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР