Кога автомобилните производители ще преминат към самолети? В края на

...
Кога автомобилните производители ще преминат към самолети? В края на
Коментари Харесай

Японски летящ автомобил направи първия си полет с човек на борда

Кога автомобилните производители ще преминат към самолети? В края на август японската компания SkyDrive организира първите обществени проби на пилотиран автомобил, наименуван SD-03. Полетът се реализира на полигона на Toyota.

Прототипът хвърча единствено 4 минути, само че от компанията настояват, че SD-03 е най-малкият електрически аероплан с отвесно политане и кацане. На земята прототипът се нуждае от толкоз места за паркиране, що се касае за две коли.

Летящата кола е висока два метра, необятна четири метра и е със общоприета дължина. Електрическият силов тракт се състои от осем електродвигателя и е в положение безвредно да приземи устройството, даже в случай че един от моторите се повреди.

 Японски летящ автомобил направи първия си полет с човек на борда (ВИДЕО)

SD-03 разполага с оптималната скорост от единствено няколко благи в час. SkyDrive възнамерява в допълнение да усъвършенства технологията си и до края на 2020 година да получи позволение за полет отвън тестовата площадка.

Според ръководителя на компанията Томохиро Фукузава, SkyDrive се стреми да подсигурява, че летящите коли се трансформират в комфортно и налично транспортно средство. Той означи, че в света има над 100 плана за основаване на летящи коли, само че единствено малко на брой са съумели да вдигнат устройството във въздуха с човек на борда.

Томохиро Фукузава е сигурен, че в случай че продължителността на полета може да бъде увеличена до 30 минути, а оптималната скорост до 60 км / ч, тогава такава техника ще бъде много търсена. А в случай че могат колите да летят в автоматизиран режим, тогава хората няма да би трябвало да стоят в тапи, да употребяват хеликоптери и да наемат водачи.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР