Кога, ако не по Великден, да не опитате някоя от

...
Кога, ако не по Великден, да не опитате някоя от
Коментари Харесай

Кога, ако не по Великден - 4 популярни диети с яйца

Кога, в случай че не по Великден, да не опитате някоя от по-известните диети, които включват в менюто си яйца? Вижте 4 известни диети с яйца, от които може да се възползвате през идващите дни.
14-дневна яйчена диета
14-дневната диета с яйца съставлява разновидност на диетата Аткинс. Тук елиминирате въглехидратите и захарта и наблягате на протеини. Режимът може да се съблюдава две седмици и включва по 3 съществени хранения дневно. Няма обаче междинни закуски, неразрешени са плодовете и плодовите сокове.

Едно от трите хранения наложително би трябвало да е с яйца, като се предлага те да бъдат твърдосварени, а не поширани или на очи. Другите две хранения също са на протеинова основа - може да хапвате пилешко, пуешко, риба и зеленчуци. Най-оптималният вид включва закуска от варени яйца, обяд от месо в композиция със зеленчукова гарнитура и вечеря от яйца и зеленчуци.

 

 

 4 известни диети с яйца

 
Диета с яйца и грейпфрут
Диетата с яйца и грейпфрут пък е вариация на горната. Тя също се съблюдава 14 дни, само че тук ядеш по половин грейпфрут на всяко хранене, което включва яйца или месо. Останалите плодове не престават да са неразрешени. Смята се, че грейпфрутът набира нужното количество витамини за организма и работи тонизиращо.

 

 4 известни диети с яйца

 
Монодиета с яйца
Най-малко препоръчваната от диетолози е монодиетата с яйца. Това е нискокалоричен режим, който ви подсигурява събаряне на килограми, само че резултатът е временен. Монодиетата с яйца се счита за прекомерно последна за организма, също така постоянно е съпроводена от голям брой странични резултати като изнемощялост, световъртеж, главоболие.
 
 

При нея може да консумирате единствено варени яйца и да пиете вода. Не се предлага да се съблюдава повече от 7-10 дни, защото дневният банкет на калории е прекомерно най-малък (едва 700-800 на ден) и това може да ви навреди.

 

 4 известни диети с яйца

 
Кето диета с яйца
Ако сте фенове на Кето режима, тогава може да опитате тази версия. Идеята на диетата е да хапвате повече мазнини, с цел да вкарате тялото си в режим на кетоза. Затова се предлага да закусвате или вечеряте варени яйца с масло - по този начин стимулирате тялото да създава кетони. За най-благоприятен резултат на 1 варено яйце се разрешава 1с.л. мазнини (масло, сирене).
 
 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР