Кое ги затрудни повече – трафикът или елегията на Димчо

...
Кое ги затрудни повече – трафикът или елегията на Димчо
Коментари Харесай

Как премина изпитът за зрелостниците

Кое ги затрудни повече – трафикът или елегията на Димчо Дебелянов

И тази година матурите се организираха в невиждани условия, съобщи

Но този път не поради противоепидемични ограничения, а поради митингите на превозвачите. Имаше огромни терзания дали учениците ще съумеят да стигнат в точния момент за най-важния си изпит. В последна сметка 43 хиляди възпитаници работиха по вид номер 13.

За да не се стигне до всеобщи закъснения на възпитаници в деня на матура и митинги, в 6 часа тази заран от просветното министерство отново помолиха водачите за приемливост. „ Проведени са персонални диалози от страна на министъра с кмета на град София”, съобщи зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова.

За да не пропусне най-важния изпит в междинното си обучение, първия, който срещаме пред 32-о учебно заведение, е Мартин Минев. Часът е едвам 6.30. Недоспал, само че спокоен, че няма да попадне в пътен капан, той към този момент е подготвен за изпита и е убеден в триумфа си.

„ Учителката ми се е постарала да ни образова към този момент години наред за тази матура, тъй че няма какво да се колебая в знанията си”, сподели зрелостникът. А към закъснелите квесторите демонстрираха схващане даже до изпита да са останали единствено 60 секунди. Жребият беше изтеглен още в ранни зори измежду близо 6 милиона комбинации от въпроси. Това породи нов въпрос - кой създател се крие зад вид 13.

На зрелостниците се падна Димчо Дебелянов. 4 часа след старта на матурата Владимир – един от учениците, държал държавен зрелостен изпит през днешния ден, показа: „ Искам да те помня все така” е много хубаво произведение. И есето беше доста забавно – беше за „ Тежестта на думите” – тематика, която доста харесах”.

Резултатите от матурата по български език и литература ще бъдат оповестени до 8 юни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР