Кое беше най-дългото затваряне на правителството в историята на САЩ?

...
Федералното правителство се движи към третото си затваряне за 10
Коментари Харесай

Федералното правителство се движи към третото си затваряне за 10 години, с малко признаци за предстоящо споразумение в Конгреса, което да остави правителството отворено след крайния срок в неделя в полунощ.

Нарастващата вероятност от спиране на работата на правителството повдигна въпроси колко дълго може да продължи това. Последното спиране, което продължи от 21 декември 2018 г. до 25 януари 2019 г., също беше най-дългото в историята и принуди стотици хиляди федерални служители да бъдат пуснати в отпуск или да работят седмици без заплащане.

< p>Ето какво се случи при някои от най-дългите предишни спирания:

най-накрая подписа законопроект за повторно отваряне на правителството, без исканията му да бъдат изпълнени.

Преди това рекордът беше 21 дни през 1995 г. и 1996 г. , когато президентът Бил Клинтън отказа да се примири с резки съкращения на разходите и данъчни облекчения, предложени от председателя на Камарата на представителите Нют Гингрич. Общественото мнение беше на страната на Клинтън и републиканците в крайна сметка отстъпиха, каза Майерс.

Нямаше друго спиране до 2013 г., когато републиканците използваха бюджетните преговори, за да се опитат да откажат финансирането на Закона за достъпни грижи. С усилията си да отменят новия закон за здравеопазването, републиканците се поддадоха и правителството отвори отново след 16 дни.

Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл призна на 19 септември, че общественото мнение не е застанало на страната на републиканците по време на предишни затваряния .

„Не съм привърженик на затварянето на правителството“, каза Макконъл. „Виждал съм няколко от тях през годините. Те никога не са довели до промяна в политиката и винаги са били губещи за републиканците политически.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР