Коалицията трябва да се освободи от Бойко Рашков или ще

...
Коалицията трябва да се освободи от Бойко Рашков или ще
Коментари Харесай

Андрей Райчев прочете присъдата на Рашков

Коалицията би трябвало да се освободи от Бойко Рашков или ще потъне с него. Това мнение изрази социологът Андрей Райчев в изявление за бТВ. Той разяснява арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова и следствията от тях за опозиционната партия ГЕРБ. Райчев е безапелационен, че става въпрос за „ претоплена гозба ”, от която печели ГЕРБ.

„ Истината е, че следим алегорично принуждение. Това е принуждение, което е един тип единствено замахвам, само че спирам и не блъскам. Това алегорично принуждение в България не е нова процедура. Българска социалистическа партия беше подложена на символно принуждение, след това при Симеон (Сакскобурготски – бел. р.) изчезна и след това при (Цветан) Цветанов се появи още веднъж “, разяснява Райчев.

По думите му при „ символното принуждение “ има показност, шумни арести, само че по-късно няма действителни присъди.

Според него извършената интервенция с ареста на Бойко Борисов е „ доста тежък следващ неуспех на Рашков “, който е подлъгал премиера.

„ Това не са глупави хора, доверили са се на Рашков, надявали са се да намерят нещо като пачки и кюлчета, това  е единственото пояснение “, разяснява Райчев.

Политологът обаче счита, че дейностите са основали напрежение в обединението, тъй като от „ Продължаваме промяната “ не са предизвестили сътрудниците си за нея и те са научили за ареста на Борисов от прессъобщението на Министерство на вътрешните работи с всички останали. Тогава е голямо оскърбление за Българска социалистическа партия, „ ИТН ” и „ Демократична България ”, сподели Райчев.

Пред премиера и „ Продължаваме промяната “ има два разновидността - или да поддържат Рашков и да потънат с него, или да се освободят “ от вътрешния министър, който демонстрира „ некадърност да прави друго, с изключение на на да шуми, счита Райчев. Според него сега ГЕРБ излиза от изолацията, в която беше поради дейностите на Рашков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР