Коалицията Сърбия срещу насилието поиска анулиране на изборите за общинския

...
Коалицията Сърбия срещу насилието поиска анулиране на изборите за общинския
Коментари Харесай

Сърбия срещу насилието поиска анулиране на изборния резултат в Белград

Коалицията " Сърбия против насилието " изиска отменяне на изборите за общинския съвет в столицата Белград заради хипотетични изборни измами и прикани за митинг след обяването на първите резултати.


Коалицията разгласи, че повече от 40 000 души, които не обитават законно в сръбската столица, са били качени с рейсове, с цел да гласоподават да ръководещата Сръбска прогресивна партия (СПП), заяви телевизия N1.

Според сръбското законодателство сръбските жители могат да гласоподават единствено в записаното си място на престояване.

Опозиционната групировка прикани за митинг пред Градската асамблея в центъра на Белград в 18:00 ч. локално време през днешния ден, последван от шествие до централата на Републиканската изборна комисия (РИК).

" Сърбия против насилието " изиска и обзор на изборните описи.

От щаба на обединението оповестиха след приключването на изборния ден през вчерашния ден, че денем са документирани над 450 случая на нарушавания на изборния развой.

На национано равнище Сръбската прогресивна партия (СПП) печели 46,3 на 100 от гласовете. На второ място е " Сърбия против насилието " с 23.6 на 100. Това сочат резултатите на CESID/IPSOS въз основата на 90,2% от подадените гласове.

На трета позиция е " Сръбската социалистическа партия " (ССП) на Ивица Дачич с 6,6 на 100. Коалиция НАДА получава 4,9 на 100 от гласовете. Ако тази наклонност се резервира, в 250-местния парламент СПП ще има 128 мандата. " Сърбия против насилието " 65 мандата. ССП 18 мандата, а НАДА 13 мандата.

В Народното събрание ще влезе и групировката на доктор Бранимир Несторович с 4,8 на 100 или 13 депутатски места

Унгарското малцинство ще има 6 мандата. Коалицията " Справедливост и помиряване и Демократически съюз " на хърватите във Войводина 3 мандата. Формацията на Сулейман Углянин - 2 мандата. По 1 мандат ще има листата Шаип Канберия и Руската партия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР