Коалицията Путин е факт, тя ще се роди от Възраждане,

...
Коалицията Путин е факт, тя ще се роди от Възраждане,
Коментари Харесай

Пеевски: Коалицията Путин е факт. Подаваме сигнали до ПРБ и ДАНС за нарушаване на руските санкции

" Коалицията Путин е реалност, тя ще се роди от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Политическа партия ". Изключително безполезна среща. Загуба на време за нас ".

 

Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски на конференция в Министерски съвет, откакто напусна ядосан предсрочно заседанието на Съвета по сигурността в Министерски съвет, на което се е разразил скандал.

 

Същото направиха и представителите на ГЕРБ-СДС.

 

”Не чухме никакви доводи за какво би трябвало да продължи тази дерогация. Ще продължи да се цялостни незаконният съветски режим със стотици милиони от България “, възмути се Пеевски.

 

Съветът по сигурността е призован във връзка краткотрайното изключение (дерогацията) за България за импорт на съветски нефт. Правителството и " Продължаваме промяната - Демократична България " от едната страна и ГЕРБ и Движение за права и свободи от другата към този момент седмици наред спорят от кой момент би трябвало да отпадне отстъпката за България и " Лукойл Нефтохим " да спре да работи с съветска суровина.

До последно ГЕРБ и Движение за права и свободи упорстват дерогацията да бъде прекъсната час по-скоро, а отсреща държавното управление и " Продължаваме промяната - Демократична България " упорстват, че това може да се случи най-рано през март. От изказването на Пеевски стана известно, че ръководещата групировка няма да отстъпи от периода си и има болшинство да го прокара в Народното събрание.

 

" От Политическа партия си отстояват периодите за март ", уточни Делян Пеевски и добави, че ще видят какво ще се гласоподава в парламента и дали действително от Москва се командва българският парламент и държавно управление.

По думите му Агенция " Митници "  не си е свършила работата и глобите против Русия са били нарушавани.

 

От Движение за права и свободи ще подадат сигнали до прокуратурата и ДАНС.

 

" 60% от доставките на съветски газ са били за разнообразни дестинации в Украйна, чудовищна спекулация. Гражданите напълно бяха ощетени от дерогацията, а незаконният съветски режим се обогати под благосклонния взор на държавното управление.Съветът по сигурността беше извънредно безполезна среща, загуба на време за нас. Не чухме никакви доводи за какво би трябвало да не бъде спряна дерогацията. Ще продължи да се цялостни престъпният руски режим със стотици милиони от България безпричинно ", добави той.

 

" Агенция " Митници ", т.е. финансовото министерство, незадоволително е направлявало доставките на модифицирана продукция. Потвърди се, че има съмнителни претоварвания в намерено море ", съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя също, дружно с депутата Делян Добрев, напусна по-рано съвещанието на Съвета по сигурността.

 

" За нас българските жители бяха напълно ощетени от тази дерогация, а незаконният режим на Путин се обогати под благосклонния взор на българското държавно управление ", приключи още Пеевски.

 

Преди Пеевски ръководителят на енергийната комисия Делян Добрев съобщи, че дерогацията в този момент не носи изгода за потребителите: " Ако погледнете справката за цените на горивата на Европейската комисия, без акцизи и без Данък добавена стойност, ще видите, че бензинът сега с дерогацията, с евтиния съветски нефт, в 10 страни в Европейския съюз е по-евтин в сравнение с в България ".

Водещ мотив на " Продължаваме промяната - Демократична България " за отсрочване анулацията на дерогацията е, че на " Лукойл Нефтохим " е належащо време, с цел да се приготви за работа с неруско гориво. Но Десислава Атанасова съобщи, че компанията към този момент имала такава подготвеност, само че трансформира изказванието си след съвещанието на комисията по енергетика в Народното събрание отпреди няколко дни, когато не беше признато предлагането на ГЕРБ за отвод от съветска суровина още в идващите дни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР