Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България ще предложи състав на правителство, ако

...
Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България ще предложи състав на правителство, ако
Коментари Харесай

ПП-ДБ чакат втория мандат, ще предложат правителство

Коалицията " Продължаваме промяната-Демократична България " ще предложи състав на държавно управление, в случай че се стигне до втори мандат. Няма обаче да дадат поддръжката си за кабинет на ГЕРБ-СДС с първия. Това обявиха съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев след консултациите при президента Румен Радев.

" Потвърдихме нашата поръчка като втора политическа мощ, която остава същата, непроменена, че с първия мандат няма да подкрепим държавно управление, ще бъдем градивни по всички тези политики. А с втори мандат, в случай че се стигне до такава степен, ще поемем политическата отговорност и ще предложим държавно управление ", сподели Петков.
-->
За закритата част на диалога Кирил Петков описа, ще с президента разискали потребността от общи цели, както и че животът на Народното събрание би трябвало да стигне за тях. Става въпрос за Плана за възобновяване и резистентност, еврозоната и Шенген, както и нуждата да се внесе бюджет.

Асен Василев изясни, че бюджет се приема за най-малко четири седмици, в случай че е квалифициран от постоянно държавно управление с поддръжка в Народното събрание, и за най-малко 5-6 седмици, в случай че е импортиран от длъжностен кабинет без нужната поддръжка.

Парламентът ще работи най-малко до 15 юни, стана ясно от думите на Асен Василев.

“Това, което всички знаем, е, че приемането на бюджет лишава най-малко 4 седмици, и то в случай че е квалифициран от политически кабинет с поддръжка в Народното събрание, само че другояче 5 до 6 седмици. Даже при внасяне на бюджет идната седмица, това ще се случи най-малко на 10-15 юни. За да може това да се случи, имайки поради, че служебният кабинет е създал бюджетна рамка, която минава процедури на координиране и утвърждение, ще има дейна работа на всички парламентарни сили с Министерство на финансите за уточняване на основни параметри в бюджета по този начин, че да може да мине относително бързо ”, добави той.

“Президентът също сподели, че Народното събрание би трябвало да работи най-малко до 15 юни. Независимо дали има или няма кабинет, страната няма по какъв начин да остане без бюджет. Това са действителностите ”, сподели още Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР