Коалиционното политическо споразумение трябва да се реши до довечера. Утре

...
Коалиционното политическо споразумение трябва да се реши до довечера. Утре
Коментари Харесай

Първо споразумението за коалиция, после имената на министрите

Коалиционното политическо съглашение би трябвало да се реши до тази вечер. Утре ще се гледа структурата на Министерския съвет, персоналните ни оферти - на Изпълнително бюро на Българска социалистическа партия и на Национален съвет на Българска социалистическа партия. Това сподели водачът на левицата Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев. Тя нито удостовери, нито отхвърли, че ще бъде вицепремиер в новото съдружно държавно управление.

" Всички лични въпроси за министри ще разгледаме по-късно с съдружните сътрудници. Днес сме съсредоточени към съглашението, нощес късно го получихме, по-точно снощи, разгледахме го с експертните групи. Имаме някои забележки, обсъдихме ги, до тази вечер продължаваме с това да почистим политическото съдружно съглашение ", сподели Нинова.

Тя не пожела да разяснява министри и постове, до момента в който не са дефинитивни.

Нинова съобщи, че съглашението ще е подписано от " Продължаваме промяната "  с всяка една от другите партии - съдружни сътрудници.

Тя отхвърли да се планува Министерство на държавните предприятия, каквато информация изтече в медиите. Коректното име ще е Министерство на стопанската система и промишлеността.

Нинова съобщи, че за тях е приоритет да се одобри бюджетът.

При президента водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че ще положат до дъно старания с цел да има постоянен кабинет.

" Удовлетворени сме, че останалите партии по време на договарянията одобриха дефицитът да се увеличи от 2,6, както планува служебното държавно управление, до 4. Също по този начин се разбрахме по време на експертните диалози част от ограниченията, които предвиждаме, да намерят своето изражение незабавно още през януари в бюджета, който ще се одобри. За нас това е сериозният диалог. Знам, че за вас е по-любопитно кои ще са министрите, само че за нас приоритет е да се одобри бюджет. Ние настоявахме бюджетът да бъде признат още до края на годината, само че си даваме сметка, че забавянето прави невероятно това и бюджетът ще бъде признат през януари ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова след проведениете съвещания преи президента Румен Радев. 

" Разговорите с президента протекоха добре. Вие чухте тази част, в която настояхме този развой да приключи със сътавяне на постоянно държавно управление. Повече при президента задълбочихме разговара за бюджета. В съдружното съглашение политиките са написани за 4-годишен мандат. Има политическа воля на четирите субекта за 4-годишен мандат. Остава от нас да си свършим работата, с цел да осъществим този мандат. Имаме някои бележки по съдружното съглашение. Срещнахме се с сътрудниците Кирил Петков и Асен Василев, обсъдихме ги. До тази вечер продължаваме с това ", добави тя. 

" Не сме подлагали на критика служебното държавно управление. Критикувахме служебния министър на опазването на здравето, когато вкара зеления документ по метода, по който го вкара. Критикувахме и други министри. Националният съвет на БСП ще даде оценка на служебното държавно управление ", приключи Нинова. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР