Коалиционно споразумение няма да подписваме. Нямаме коалиционно правителство, затова няма

...
Коалиционно споразумение няма да подписваме. Нямаме коалиционно правителство, затова няма
Коментари Харесай

Официално! Кабинет от технократи, двама седесари

Коалиционно съглашение няма да подписваме. Нямаме съдружно държавно управление, по тази причина няма да подписваме и съглашения. Това съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов след консултациите в Народното събрание за поддръжка на предложенията от Има Такъв Народ кабинет с министър председател Пламен Николов. Най-голямата партия в Народно събрание и Николов порведоха поредни срещи с " Изправи се БГ! Ние идваме ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия.

Ще обсъдим имената и ще решим, сбита бе Мая Манолова. Шансовете " Демократична България " да поддържа оферти от " ИТН " кабинет са не повече от 50%, сподели Владислав Панев. Христо Иванов не взе участие в консултациите.

Ето държавното управление, което предлага " ИТН ":

Премиер - Пламен Николов



Пламен Николов е лекар по философия на правото, политиката и стопанската система, един от водещите специалисти на " ИТН " в бранш " Образование и просвета ". Той бе лидер е на листата на Има Такъв Народ в Шумен, както и претендент за депутат и в 23 МИР София.

Д-р Николов е приключил СУ " Св. Климент Охридски ", специализирал е в Klagenfurt Alpen-Adria Universitat, Австрия.

Преминал е и през Ръсел Уайз Академи в Сан Франциско, Съединени американски щати. Има над 20 години опит в бизнес развиването и ръководството на планове, дълготраен началник, управител с потвърдени бизнес достижения. Работил е с огромни клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети.

Министър на финансите - Пламен Данаилов



Пламен Данаилов е народен представител от " ИТН ", един от топ финансовите специалисти на партията. Има над 20-годишен опит на висши управнически длъжности в огромни интернационалните компании. Консултирал е и управлявал редица планове по обединение и придобиване. Данаилов е водещ специалист по оценка на цели търговски предприятия и бизнес оценяване. Завършил е УНСС със специалности " Финанси " и " Счетоводство и надзор ". Управител е на консултантска компания в областта на финансовите услуги.

Министър на стопанската система - Десислава Димитрова

Десислава Димитрова е дълготраен управител в " Давид холдинг " - компания, която се занимава с планове в региона на осведомителните технологии. Участва в редица основни планове с национално значение в региона на интелигентната инфраструктура и дигитализацията. Магистър по математика и информатика от Пловдивския университет, както и по счетоводство и надзор от Великотърновския университет.

Министър на енергетиката - Александър Николов

Александър Николов сега е длъжностен зам.-министър на енергетиката. Притежава дълъг мениджърски опит в областта на телекомуникациите, финансите, вложенията и финансовите пазари. Бил е изпълнителен шеф на фонд за рисков капител, управлявал е стратегически планове, разрастващи новаторски финансови технологии. Притежава спомагателни квалификации, ориентирани към цифрова промяна.

Министър на земеделието - Пламен Абровски

 https://static.standartnews.com/storage/thumbnails/inner_article/5516/2608/3408/image-20210712125050-1.jpeg

Пламен Абровски е правист. Магистър по право с над 17-годишен юридически опит, с експертиза в земеделското право, европейските процедури и политики. Дългосрочно командирован от министерството на земеделието и храните като втори секретар в непрекъснатото посланичество на България към Европейски Съюз в Брюксел, Белгия. Говори 3 езика, на 41 години.

Министър на опазването на здравето -  Силви Кирилов

 https://www.slavishow.com/content/uploads/2011/10/16817.jpg

Силви Кирилов е един от най-хубавите български уролози, управлявал е " Александровска болница ".

Министър на районното развиване -  Георги Георгиев



Георги Георгиев е ръководител на Комитета на Има Такъв Народ по районно развиване, има над 10-годишен управнически опит в частния бизнес и ръководството на планове в региона на строителството, финансирани с обществени и частни средства, в това число и със средства от фондовете на Европейски Съюз. Ръководител е на екипа, създал методиката за пресмятане на " доста противоречие " в региона на гражданската конфискация.

Министър на превоза и осведомителните технологии - Гроздан Караджов

 https://cache2.24chasa.bg/Images/cache/234/Image_5166234_308_0.jpg

Гроздан Караджов е едно от емблематичните софтуерни лица на прехода. Главен секретар на министерството на превоза и ръководител на съвета на шефовете на БТК по време на ръководството на Иван Костов. Бил е член на Надзорния съвет на Българска пощенска банка и изпълнителен шеф на Фондация " Демокрация ". Професионалната си кариера стартира във Фондация " Отворено общество ". Народен представител в 43-ото Народно събрание от Реформаторския блок.

Министър на правораздаването - Момчил Иванов

Момчил Иванов е юрист и регионален координатор на Има Такъв Народ за област Велико Търново. Завършил е история и право във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий ”. Адвокат е по цивилен и търговски каузи, учител по комерсиално и гражданско право в Юридическия факултет на ВТУ, а в интервала 2009-2012 година е бил хоноруван учител в Стопанската академия “Димитър Ценов ” в Свищов. Той има опит в политическия живот, бил е деятел на Съюз на демократичните сили.

Министър на младежта и спорта - Радостин Василев



Адвокат Радостин Василев беше ръководител на парламентарната правна комисия в 45-тото Народно заседание. 36-годишният Василев е юрист с дълготраен опит в региона на гражданското, облигационното, комерсиалното, трудовото право и изпълнителното произвеждане. През последните 13 години той е един от дребното експерти в България, които се занимават с интернационално спортно право. Публикувал е десетки публикации и монографии, свързани с правната регулация на спорта на национално и интернационално равнище. Консултира доста спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Управляващ сътрудник е в адвокатско сдружение „ Радостин Василев “, в което работи с Петьо Василев, Людмил Георгиев и Ива Николова.

Министър на защитата - Теодора Ганчовска

 https://static.standartnews.com/storage/thumbnails/inner_article/6116/2608/3756/image-20210712125638-1.jpeg

Теодора Генчовска е първата жена, която е препоръчана за министър на защитата. Експерт по защита и въоръжени сили. Възпитаник на Военната академия, тя е минала и през редица спомагателни квалификации в Германия, Италия, Англия и Съединени американски щати. Професионалната й кариера започва в Генералния щаб на Българската войска. Последователно минава през всички равнища, достигайки до шеф на отдел НАТО и Европейски Съюз в Министерство на защитата. Участвала е в български делегации в срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори 2 езика, на 50 години.

Министър на външните работи   - Ради Найденов

 https://static.standartnews.com/storage/thumbnails/inner_article/9816/2608/4186/image-20210712130348-1.jpeg

Ради Найденов е посланик от кариерата. Завършил е интернационалните връзки в УНСС. Специализирал е в Германия, Франция и Съединени американски щати. Дългогодишен дипломат в Австрия и Германия, ексклузивен и пълномощен дипломат в Швейцария, ексклузивен и пълномощен дипломат в Лихтенщайн, началник на посолството в Берн. Служебен министър на външните работи в държавното управление от 2017 година Говори 4 езика, на 58 години.

Министър на вътрешните работи -  Петър Илиев

 https://nstatic.nova.bg/public/pics/anysize/1627994940.jpg

Адвокат Петър Илиев е лекар по право и академични учител в Юридическия факултет на Софийския Университет „ Св. Климент Охридски ”, където преподава образователните дисциплини „ Конституционно право “ и „ Организация на правозащитните институции “. Основател е и Управляващ съучастник в Адвокатско сдружение „ Илиев и сътрудници “. Завършил е висшето си обучение по право в Юридическия факултет на Софийския Университет „ Св. Климент Охридски ” с цялостно отличие (диплома 6.00) и е отличник на випуска. Има специализации по „ Правораздаване ”, „ Публична администрация “, „ Международно право и интернационалните връзки ”, „ Английско комерсиално право и право на Европейския съюз “ (Великобритания) и „ Американско комерсиално право “ (САЩ). Бил е научен ментор по теоретичен план с поддръжката на Съвета на Европа. Председател е на Канадско-българската комерсиална камара, Българската икономическа камара и Карибско-българския бизнес клуб. Почетен консул е на Барбадос. Той е член на Асоциацията на Почетните консули в България – пълновръстен член на Световната федерация на консулите (FICAC). Стана Адвокат на 2020 година в Националните правосъдни награди, интензивно взе участие в благотворителните акции за деца, заболели от церебрална парализа.

Министър на културата - Георги Султанов

 https://nstatic.nova.bg/public/pics/anysize/1627995607.jpg

Известният български тенор Георги Султанов дълги години работи в бургаската опера.

Министър на околната среда и водите - Силвия Бакърджиева

Министър на туризма - Ивайло Кожухаров

 https://static.standartnews.com/storage/thumbnails/inner_article/2916/2608/3034/image-20210712124436-1.jpeg

Ивайло Кожухаров е специалист по туризъм. Магистър по стопанска система и магистър по маркетинг с над 17 години професионален опит в областта на туризма. Бил е общоприет управител на хотелски комплекс в „ Албена ” АД. Изпълнителен шеф на хотелска верига тракийски хотелиери. Генерален управител на 4-звезден хотел в София, част от интернационален бранд. Говори 4 езика, на 36 години.

Министър на образованието - Велислава Петрова

 Право&Здраве - Има Такъв Народ предложи Велислава Петрова за министър на опазването на здравето

Велислава Петрова е български академик, имунилог. Учила е в университета в Бристол и в университета в Кеймбридж. Има докторска степен по биологични науки, вирусология и имунология. Тя е старши управител в екипа по здравна политика в световния алианс за ваксини и имунизация в Женева. Говори 3 езика, на 31 години.

Министър на труда и обществената политика - Теодора Пенева



Теодора Пенева е специалист по енергийна беднотия и обществена политика. Има 17 години на практика и управнически опит в проучванията на пазари, браншове и браншове. Работи в системата на Българска академия на науките.

Министър без портфейл по ромските въпроси - доктор Антония Валентинова



27-годишната Антония Валентинова е четвърто потомство интегрирани роми. Майка ѝ е инженер, записва я в учебно заведение без роми, с цел да получи съответно обучение. Мечтата на родителите ѝ е щерка им да учи в чужбина, само че тя избира медицината. Приета е по едно и също време в три медицински университета – в София, Плевен и Варна, с доста висок бал. Избира да учи в столицата. За подготовката си за изпитите Антония получава помощ от стипендиантската стратегия за студенти по медицина и лекари специализанти от ромски генезис – самодейност на Проект „ Ромско опазване на здравето “ – Будапеща, Стипендиантска стратегия на „ Ромски учебен фонд “ и Институт „ Отворено общество “ с сътрудници Център Амалипе и Фондация „ Промедия “. Антония завършва Медицинския университет в София с триумф 5,25.

Първоначално се насочва към неврологията, неин наставник е проф. Ивайло Търнев, началникът на клиниката по нервни заболявания в УМБАЛ " Александровска ", след това взема решение да специализира анестезиология и интензивно лекуване. Работи като лекар-ординатор в Спешна помощ и като специализант по анестезиология и интензивно лекуване. През 2020 година получава премията " Млад доктор на 2020 година " за работата си в отделението по реанимация в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. Говори 4 езика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР