Коалиционният съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти се събира на

...
Коалиционният съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти се събира на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Възможни са и още оставки

Коалиционният съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти се събира на 10 септември (понеделник), с цел да вземе решение за тримата министри, подали оставки след злополуката край Своге, лишила живота на 17 души - Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

Основният въпрос преди съвещанието на водачите на четирите ръководещи партии е дали Нанков ще резервира поста си отпред на Министерството на районното развиване и благоустройството. Той получи поддръжка и от "Обединени патриоти ", и от редиците на Борисовата партия. По-вероятно е Радев да напусне Министерство на вътрешните работи, а Московски да се раздели с транспортното министерство.

ГЕРБ и Патриотите следва да обсъдят и наследници на тези позиции. До края на седмицата Народното събрание ще гласоподава оставките и евентуално ще избере идващите министри, разгласи Цветан Цветанов. От думите му се разбра също по този начин, че те ще бъдат оферти на ГЕРБ.

В телевизионно изявление вицепремиерът Томислав Дончев акцентира, че каквито и съгласувания да има, последното решение за оставките е на министър-председателя Бойко Борисов.

"Кадровите промени в Министерския съвет се гласоподават от Народното събрание, само че Конституцията изрично е планувала, че това става по предложение на министър-председателя. Каквито и старания да има за търсене на консенсус, координиране и разискване, това е извънреден ангажимент на премиера, той избира с кого да работи. Той преценя кому да одобри оставката и какво предложение да входира в Народното събрание ", уточни Дончев.

Той не изключи опцията да има и други оставки в кабинета. "Кабинетът е динамична среда и там няма обезпечено място. Този, който не се вписва, който няма чувството, че може да способства за тима, е изцяло обикновено да бъде заменен ", означи Томислав Дончев пред bTV.

Вицепремиерът разяснява и акциите на прокуратурата против семействата на Ветко Арабаджиев и Миню Стайков.

"От нас нито "чадър ", нито поддръжка, нито нещо друго са получавали. Да си богат, не е закононарушение, закононарушение е да не си плащаш налозите. Това е доказателство, че няма значение какъв брой си богат, какви хора познаваш - няма нито един застрахован, когато не съблюдава закона ", безапелационен беше Дончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР