КНСБ продължава битката си за увеличение на заплатите с новия

...
КНСБ продължава битката си за увеличение на заплатите с новия
Коментари Харесай

Битката за заплати. КНСБ притиска партиите

КНСБ продължава борбата си за нарастване на заплатите с новия бюджет. Миналата седмица синдикатът провежда серия митинги пред Народното събрание.

" Хората към този момент не устоят. На митингите имаше представители на разнообразни групи. Депутати от основни парламентарни групи поддържаха 2/3 от нашите претенции, малко над 220 млн. лв. за заплати. В началото на седмицата ще се срещнем с техни специалисти ", разяснява президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНР. И акцентира още веднъж, че пари могат да се вземат от финансовите разноски, които, по думите му, са повишени:
-->
" 8,2 милиарда лв. финансови разноски са планувани в бюджет, който се приема на 1 август. Към 1 април финансовата стратегия е изпълнена на 1,8 милиарда лв.. Кой естествен човек може да намерения, че в идващите пет месеца могат да бъдат изхарчени към 6,5 милиарда лв.? Или ще бъдат изхарчени урбулешката, или няма да бъдат изхарчени. Затова считаме, че 500 млн. лв. от тях могат да останат. Този буфер е доста явен. Вторият буфер е издръжката на системите, където има едни 200 млн. лв. ". В предаването " Неделя 150 " Димитров уточни, че синдикатите не желаят нещо непостижимо на фона на 74 милиарда лв. в Бюджет 2023.

" Заплатите догонват, инфлацията е генерирана от външни фактори и от някои облаги, включително и в България, от браншове, които непремерено бяха или дофинансирани и подпомагани несъразмерно, или имаха геополитически благоприятни условия да осъществят свръхпечалби. Това дава подтик на инфлационните процеси в допълнение ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР