КНСБ настоя в бюджет 2023 да се осигурят допълнителни средства

...
КНСБ настоя в бюджет 2023 да се осигурят допълнителни средства
Коментари Харесай

`КНСБ: За увеличението на бюджетните заплати са необходими 475 млн. лева

КНСБ настоя в бюджет 2023 да се обезпечат спомагателни средства за заплати в публичния бранш, които да компенсират инфлацията през предходните 2 години плюс 10-процентно нарастване за сегашната. 

Синдикатът упорства и за нарастване на минималната заплата на 850 лв. от 1 юли. Президенъта на КНСБ Пламен Димитров изясни, че за нарастването на бюджетните заплати са нужни 475 милиона лв., а за растежа на минималната още 175 милиона лв. като съгласно него тези средства могат да се намерят 

„ Връщането на 20 % Данък добавена стойност за всички, на които беше обещано като почивка през тези месеци на рецесия – видяхме и доказахме пред вас съответно, че те не доведоха до понижаване на цените, в действителност тези ограничения останаха като изгода в джоба на съответните производители или бизнеси, в ресторантските услуги да речем. Но ние желаеме да забележим гаранциите за политическите задължения, които бяха поети, а точно 125-те % от междинната работна заплата, обезпечени от всички партии за педагогическия личен състав за 2023 г “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР