Книжка с български народни приказки е подаръкът от Община Разград

...
Книжка с български народни приказки е подаръкът от Община Разград
Коментари Харесай

Книжки с български народни приказки за близо 400 първокласници в Община Разград

Книжка с български национални приказки е подаръкът от Община Разград за тазгодишните първокласници в общината.

Всяка от 396-те книжки „ Български национални приказки “, преразказани и илюстрирани от Катерина Милушева, е с обръщение от Кмета Денчо Бояджиев, персонално подписано от градоначалника. „ Вземи тази брошура в ръце и дано стане твой приятел и скъп асистент в учебно заведение. Убеден съм, че с доста непримиримост и усърдие ще станеш добър възпитаник и твоите триумфи ще бъдат най-хубавата компенсация за обичта и грижите на твоите родители. Бъди здрав, любопитен и въодушевен! Вярвам в теб и ти искам доста шанс и триумфи в страната на знанието и непресъхващ интерес към него. “ – се споделя в посланието към всяко първолаче.  Книжката ще чака първолаците на първия им чин на 15 септември. Тя включва 6 приказки, измежду които: „ Златното момиче “, „ Педя човек “, „ Безценното камъче “ и други.

В петте съществени учебни заведения и СУ “Христо Ботев “ в регионалния град първокласниците тази година са 341, а в шестте учебно заведение в по-малките обитаеми места – 55. Общият брой на първокласниците към дата 9 септември е с 41 по-малко от предходната образователна година, само че в първите дни от образователната година тези цифри претърпяват промени.

Общият брой учениците в Община Разград е 5735. 2613 от тях учат в съществени учебни заведения в Разград, 493 – в съществени учебни заведения в селата, 2629 – в професионални и профилирани гимназии.

В 20-те детски градини в общината са записани 1525 деца.

Всички детски градини и учебни заведения на територията на община Разград са подготвени за пускане на образователната 2022/2023 година. Взети са нужните ограничения за ограничение рисковете от разпространяване на  Коронавирус – 19, като са обезпечени дезинфектанти, топла вода, признати са целесъобразни ограничения за понижаване на рисковете от зараза. Осигурени са с медицински експерти.

Предстоят съществени поправки в шест детски градини в селата в община Разград – с. Топчии, с. Раковски, с. Дянково, с. Гецово, с. Мортагоново и с. Стражец. През лятната почивка бе ремонтирана спортната площадка в двора на ОУ “Никола Икономов “ в Разград, построява се мултифункционално игрище в двора на ОУ “Ив.С.Тургенев “, а следва и създаване на спортна площадка в двора на ППМГ “Акад.Н.Обрешков “, която ще се употребява и от другите две учебни заведения в постройката – СУ “Христо Ботев “ и Спортно учебно заведение. Така общата сума, вложена в възобновяване на спортни уреди в образователни заведения на територията на Община Разград единствено през тази година, ще стане близо 300 000 лева без Данък добавена стойност.

Ръководството на Община Разград пожелава сполучлива образователна година на всички възпитаници и учители, здраве и високи професионални достижения на педагозите, ученолюбивост към новите познания и целенасоченост към сбъдване на фантазиите на учениците!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР