Книгата Социалистическото всекидневие в устната история на Русе - на

...
Книгата Социалистическото всекидневие в устната история на Русе - на
Коментари Харесай

Книга разкрива социалистическото всекидневие, разказано от обикновени хора

Книгата " Социалистическото ежедневие в устната история на Русе " - на доктор Диляна Иванова, е излязла от щемпел и на български език. Първото издание на дисертацията на авторката е било на британски език, оповестяват от Русенския исторически музей.

В основата на проучването са устни и образни материали, събирани повече от десетилетие. Текстът се концентрира върху неразработени проблеми - каквито са тематиките за всекидневието и празниците през социализма в индустриалния град.

" Диляна Иванова е работила в Русенския музей и е взела участие във фундаменталното изследване на устната история на Русе през 1999 година, оповестено в книгата " Русе - портрет на века ". По-късно сама записва своите срещи с още 40 души, а интервютата са част от книгата, която има 420 страници ", изясняват от музея.

Визуалният роман е значим за разбора на отминалите дни, заради което авторката притегля свидетелства от фамилни албуми и серия от пропагандни фотоси, характеризиращи времето. По създание всички нейни тези и изказвания са извлечени от интервютата и са подкрепени с образци.

" Това прави тази книга свидетелска за времето и изключително значима освен за Русе, само че и за страната като цяло, защото предишното е разказано от елементарни хора ", изясняват от Русенския музей.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР