Кметството в града на Бийтълс може да стяга шампионския парад.

...
Кметството в града на Бийтълс може да стяга шампионския парад.
Коментари Харесай

Приказка без край! 19 точки преднина за Ливърпул

Кметството в града на Бийтълс може да стяга шампионския церемониал. Ливърпул продължава с лудо скорост да приближава жадуваната шампионска купа на Англия. Приказката на феноменалното показване продължи в Лондон след 2:0 над Уест Хям.

Така " алените " към този момент са с изумителната преднина от 19 точки пред втория Манчестър Сити 14 клъга преди края. 23 победи от 24 мача за тима на Юрген Клоп и 70 извоювани точки още през януари!

Двубоят стартира с ранен късмет за Ливърпул, само че Дивок Ориги не съумя да се възползва от подаването на Мохамед Салах.

Това се случи преди да е изтекла и една минута. В третата белгиецът получи пас отляво от Вайналдум и насочи топката към към Салах пред вратата, само че вратарят Фабиански изпревари всички.

В тези начални минути се видя ясно игровият проект на домакините, които одобриха играта в своята половина и чакаха своя късмет. Владеенето на топката доближи 80 % в интерес на Ливърпул, само че домакините действаха дисциплинирано в отбрана.

В 25-ата минута шансът покри “чуковете ”. Робъртсън беше изведен в наказателното поле и съумя да преодолее излезлия да го пресрещне Фабиански. Топката летеше към опразнената врата, само че бранителят Иса Диоп съумя да я почисти.

Така се стигна до 35-ата минута, когато Ливърпул получи право да извърши дузпа. Роберто Фирмино овладя топката малко преди да напусне терена, съумя да подаде към Ориги, който беше повален от Диоп.

Дузпата беше явна, само че се наложи намесата на ВАР, с цел да се види дали Фирмино не е играл с ръка в обстановката преди подаването. Оказа се, че няма проблем и по този начин зад топката застана Мохамед Салах, който откри резултата.

В 51-та минута брилянтна игра на Салах приключи с пас към Чембърлейн, който не сгреши - 0:2. Логично на фона на играта от началото на срещата. Малко по-късно Алисон избави ослепително удар на " чуковете ". В 70-та минута Трент Алекзандър едвам не си означи автогол, само че вратата на Ливърпул остана суха.

Малсо по-късно Салах пропусна отлична опция след разиграване. Отново той в 78-та минута уцели гредата. Минути по-късно - още веднъж избавяне от международна класа на Алисон. Това сподели, че и Уест Хям имаше някой и различен късмет в дуела.

До края просто нямаше какво да попречи на Ливърпул да сложи новия си връх.

По същото време Манчестър Юнайтед завоюва градското дерби със Сити с 1:0 на " Етихад ". Но след 3:1 за Сити в първия полуфинал, отборът на Гуардиола стигна за трета поредна година до решителния мач в шампионата за Купата на лигата. Там Сити ще срещне Астън Вила.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР