Кметството на Москва, което оглавява борбата срещу новия коронавирус, обяви

Кметството на Москва, което оглавява борбата срещу новия коронавирус, обяви ...

Безпрецедентни мерки в Москва заради коронавируса.


Кметството на Москва, което оглавява борбата срещу новия коронавирус, обяви днес допълнителни мерки. Сред тях са затварянето от събота на всички ресторанти и търговски обекти, които не са от жизненоважно значение, предадоха Франс прес и Ройтерс.Още по тематаСЗО: Само стоенето вкъщи не спира епидемията, вирусът да се атакува 26 мар 2020 08:40151От другата седмица цяла Русия е в отпуск по настояване на Путин25 мар 2020 18:30186

От 28 март до 5 април ще бъдат затворени ресторантите, баровете, кафенетата, а също и магазините на дребно без магазините за хранителни стоки и аптеките. Това обяви в блога си кметът на руската столица Сергей Собянин.

Проявявам разбиране към чувствата на вярващите московчани и в същото време им препоръчвам да се въздържат от посещения в църквите през този период, допълва Собянин.

Въведените днес ограничения са без прецедент в съвременната история на Москва и ще създадат много неудобства във всекидневния живот на всеки човек. Но, вярвайте ми, те са абсолютно необходими, за да се забави разпространението на заразата и да се намали броят на болните, допълва московският градоначалник.

/БТА/

 
По публикацията работи: Елка Василева

Източник: dnes.bg