Кметовете на Варна и Бургас настояват за магистрала Черно море,

...
Кметовете на Варна и Бургас настояват за магистрала Черно море,
Коментари Харесай

Кметовете на Бургас и Варна настояват за магистрала Черно море

Кметовете на Варна и Бургас упорстват за автомагистрала " Черно море ", оповестява БНР.

По време на годишната полемика " Среща на бизнеса на Черноморието " в морската столица градоначалникът на Бургас Димитър Николов съобщи, че би трябвало построяването на автомагистралата да се форсира, тъй като през летния сезон трафикът е доста мощен и затруднява извънредно доста напредването сред двата града.

По негови думи автомагистрала " Черно море " не е значима единствено за Варна и Бургас, а за цяла България. Според Николов, макар че централната власт би трябвало да си даде сметка за това, самодейността за плана би трябвало да тръгне точно от двете морски общини. В поддръжка на думите си той посочи обстоятелството, че стигнал до Варна за същото време, за което " се стига до София ".

Кметовете на Бургас и Варна се сплотиха към концепцията, че би трябвало да търсят опция, с която да финансират връзката между тях. Според тях това може да е не автомагистрала, а скоростен път.

Димитър Николов заяви и че сега в Бургас се приготвя терен от още 600 декара за индустриалната зона, тъй като първите 340 към този момент са усвоени. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР