Кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър

...
Кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър
Коментари Харесай

ГЕРБ с двама нови зам.-председатели на мястото на кметовете на София и на Бургас

Кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов бяха освободени като заместник-председатели на ГЕРБ на провеждащото се през днешния ден Национално партийно заседание по предложение на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Те обаче ще останат членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. " За " предлагането на Борисов гласоподаваха 975 делегати от общо 1 037. 16 бяха " срещу ", а 46 " се възъдржаха ". Длелегатите от Бургас не поддържаха предлагането за измененията в управлението, само че тези от София - да. Новите заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ ще са вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и Даниел Митов, който беше предлагането на Борисов за министър председател на проектокабинета ГЕРБ- Съюз на демократичните сили.

С друго гласоподаване от Изпълнителната комисия на ГЕРБ бяха освободени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев. 

Националният съвет на Политическа партия ГЕРБ гласоподава промени в устава на партията, съгласно които се увеличава числеността на Изпълнителната комисия. Вместо досегашните осем членовете да бъдат 12, включително ръководител и двама зам.-председатели. Друга смяна е назначение на районни отговорници за по-добра съгласуваност сред териториалните органи на партията, последваща смяна е опция съвещанията на териториалните органи да се организират посредством интернет връзка.

" Искам да кажа своите претекстове. От тримата заместник-председатели, знаете, че на предходното заседание освободихме Цветанов. Изобщо не е такава хипотезата с кмета на София и кмета на Бургас. Точно противоположното – за времето, в което те ръководят тези градове, те станаха в пъти по-добро място за живеене. Направиха се толкоз доста неща в тези градове, че няма да ми стигне времето да изброя всички. От метрото до спортните зали, околовръстни и всичко останало ", сподели Бойко Борисов и посочи, че логиката му идва от идните два доста тежки месеца.  " Предстоят 2 доста тежки месеца против доста пари изправени против нас. Парите на олигархията. Направих неприемливи неточности, които се регистрират като триумфи от евроатлантическите ни сътрудници ", уточни още той

" Предлагам двамата зам.-председатели да останат членове на Изпълнителната комисия, тъй като някак си не отива през днешния ден да възложа на зам.-председателя Фандъкова да отиде до Добрич, Силистра или Сливен. Като член на Изпълнителната комисия може умерено да подкрепя Тодор Кръстев и останалите в града.Същото важи и за Митко Николов. На няколко пъти се постановяваше да го изпращам във Видин, Ямбол и други градове, а това е време, в което се отсъства от самия град ", добави водачът на Политическа партия ГЕРБ. 

Бойко Борисов акцентира, че Димитър Николов и Йорданка Фандъкова остават от най-уважаваните и най-заслужилите представители на ГЕРБ. " Не смъквам доверието си от тях. Обичаме ги, почитаме ги, само че партийната работа изисква всекидневно наличие на събрания, да изслушаш хората по няколко часа. Ако имате това време, отдръпвам предлагането, само че аз като кмет на столицата близо 5 години знам какво е да имаш и партийни, и служебни задължения ", сподели още Борисов. 

ГЕРБ гласоподава и промени в устава си. Единодушно всички делегати усилиха броя на Изпълнителната комисия. Освен ръководител и двама заместници, тя ще има още 12 членове, а не 8 както бе до в този момент. Освен това може с решение да дефинират териториални отговорници, които да спомагат за работата по районите в страната. Заседанията на териториалните органи както и националните събрания към този момент ще могат да се организират онлайн, както днешното. До 26 април всяка една конструкция на партията е имала опция за оферти за промени в устава.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР