Кметовете на селищата по белгийското крайбрежие решиха да забранят достъпа

...
Кметовете на селищата по белгийското крайбрежие решиха да забранят достъпа
Коментари Харесай

Белгийското крайбрежие става недостъпно за свободен туризъм

Кметовете на селищата по белгийското крайбрежие взеха решение да забранят достъпа на туристи, които идват единствено за един ден, оповестиха локални медии.

Мярката се постанова, откакто в събота на плажа в Бланкенберхе се стигна до всеобщ пердах сред туристи и полиция. При прилива в следобедните часове мнозина плажуващи се наложи да се реалокират, само че това докара до нарушавания на разпоредбите за безвредно разстояние сред летовниците, наложени поради епидемията.

Полицията, която се опита да възвърне реда и да предложения останалите без място да изоставен плажа, бе нападната от стотици недоволни.

Инцидентът завърши с раняването на четирима служители на реда и задържането на двайсетина буйстващи туристи. Трима от арестуваните ще бъдат изправени през днешния ден пред съда с обвинявания в непокорство на полицейски разпоредби и разпра.

Властите в морските общини изпратиха полицията да препречи пътищата към Северно море и да ревизира всички идващи. Ще бъдат допускани единствено тези, които имат хотелска резервация за най-малко една нощувка, които са притежатели на жилища в региона или работят в съответната община. Мярката ще бъде прилагана в почивните дни за множеството общини, а в Кноке ще важи до второ разпореждане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР