Кметовете на населени места в Монтанско, които попаднаха в санитарните

...
Кметовете на населени места в Монтанско, които попаднаха в санитарните
Коментари Харесай

В Монтана правят списъци за обезщетения заради африканската чума

Кметовете на обитаеми места в Монтанско, които попаднаха в санитарните зони поради Африканската чума по свинете, вършат описи за компенсации на стопаните.
Данните ще бъдат подадени в Агенцията по сигурност на храните и едвам тогава ще бъдат приложени плануваните от страната ограничения. Това заяви регионалният шеф на област Монтана Росен Белчев, като посочи, че описите би трябвало да бъдат предадени м оптимално къси периоди.
Стопаните, които бяха принудени да унищожат домашните си свине това лято, ще получат по 300 лв. за стерилизация на местата, където гледат животните.
Междувременно към този момент е потвърдено, че откритото в землището на село Горна Лука мъртво диво прасе не е притежател на вируса на африканската чума. Първи случаи на АЧС бяха оповестени публично и от управляващите в прилежаща Сърбия.
Продължават инспекциите на Агенцията за бедопасност на храните по пазарите и борсите в района за недопускане търговия със свинско месо. Полиция охранява нощем двете кланици в региона – в Берковица и село Боровци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР