Кметовете на 168 от 265-те български общини са избрани на

...
Кметовете на 168 от 265-те български общини са избрани на
Коментари Харесай

В неделя избираме кметове в 97 общини

Кметовете на 168 от 265-те български общини са определени на първия тур на локалните избори. От тях девет са кметове на регионални градове, разгласи Централната изборна комисия, съобщи БНР.
В неделя, 3 ноември, ще се организира балотаж за избор на 97 кметове на общини, 377 кметове на кметства и за избор на 31 районни кметове, оповестиха от ЦИК. Избраните на първи тур кметове на общини са 168. От тях девет са кметове на регионални градове.
Междинни данни сочат, че изборната интензивност на първия тур е близо 51 %.
ОИК София разгласи окончателните резултатите от местите избори в столицата. Вече е ясно, че кметът на Столичната община за идващите 4 години ще бъде определена на балотаж в неделя. Балотаж ще има и в 22 от 24-те столични региона. На първи тур е определен единствено кмет на регион Банкя и на Кремиковци. Днес стана явен и новият състав на Столичния общински съвет.
Градовете, в които в неделя няма да има втори тур, са Враца - Калин Каменов, Монтана - Златко Живков, Стара Загора - Живко Тодоров, Бургас - Димитър Николов, Велико Търново - Даниел Панов, Габрово - Таня Христова, Кюстендил - Петър Паунов, Кърджали - Хасан Азис, Хасково - Станислав Дечев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР