Кметове са били назначавани за пръв път в Древен Египет

...
Кметове са били назначавани за пръв път в Древен Египет
Коментари Харесай

Древните египтяни първи назначавали кметове

Кметове са били назначавани за пръв път в Древен Египет по време на Новото царство, демонстрира проучване на каменен блок, открит инцидентно в град Ашмун, област Минуфия в делтата на река Нил, заяви в. " Аш Шарк ал Аусат ", написа novini.bg.

Изследването, оповестеното в научния вестник " Съюз на арабските археолози ", разкрива, че в надписите върху варовиковия камък се съдържат трофеи на локалната администрация, в това число " кмет " или шеф на град Хенти Нефрет. В момента античният артефакт се съхранява в музеен склад в региона на Кафр ал Шубак, област Калюбия, на север от Кайро.

Ръководителят на изследването Тамер Шаафа, който е учител по египтология в Минуфийския университет, е превел и описал детайлно надписите, състоящи се от девет хоризонтални реда писмени знаци. Той счита, че каменният пай евентуално е част от плоча, която дава информация за подаяние на земеделска земя от Рамзес III. " Въпреки че в делтата на Нил са останали безчет предмети, принадлежали на Рамзес III, малко тях са открити до момента, " акцентира Шаафа.

Рамзес III, който ръководи от 1186 до 1155 година пр.н.е., e вторият фараон от Двадесетата династия на Древен Египет. Той е считан за последния популярен лидер на Новото Царство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР