Кметицата на Париж Ан Идалго е кандидатът на Френската социалистическа

...
Кметицата на Париж Ан Идалго е кандидатът на Френската социалистическа
Коментари Харесай

Кметицата на Париж Ан Идалго се цели в мястото на Макрон

Кметицата на Париж Ан Идалго е претендентът на Френската социалистическа партия за президентските избори следващата година, предава ДПА.

Шейсет и двегодишната Идалго бе определена с гласоподаване в партията, побеждавайки някогашния аграрни министър и кмет на Льо Ман Стефан Льо Фол, заяви късно нощес ръководителят на Френската социалистическа партия Оливие Фор.

В къса тирада Идалго сподели, че е фокусирана върху концепцията за напредък, обществена правдивост и господство на закона, както и върху обещанието за тъждество. Тя сподели, че желае да бъде гласът на френските дами. Други значими сфери, упоменати от нея, са опазването на околната среда и битката с климатичните промени - проблеми, с които се е заела и като кмет на Париж.
свързани новини4663на 29.06.20205315на 16.03.2020
Идалго е родена в Испания. Тя е щерка на електротехник и шивачка, отбелязва ДПА.

Ан Идалго е кмет на Париж от 2014 година В анкетите за президентските избори тя събира утвърждение от 5-7 %.

Изборите са планувани за 22 април. Настоящият президент Еманюел Макрон и крайнодясната лидерка Марин Льо Пен са считани сега за най-обещаващите претенденти.

В някои изследвания на публичното мнение крайнодесният Ерик Земур е подложен пред Льо Пен, макар че той не е оповестил публично кандидатурата си, показва ДПА.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР