Кметицата на Букурещ Габриела Фиря иска да отпуска финансов стимул

...
Кметицата на Букурещ Габриела Фиря иска да отпуска финансов стимул
Коментари Харесай

Дават по €1000 на хора, преболедували COVID-19

Кметицата на Букурещ Габриела Фиря желае да отпуска финансов тласък в размер на 1000 евро на лицата, които подаряват плазма за лекуване на COVID-19. Това оповестява осведомителният уебсайт Зиаре, като се базира на план, който ще бъде разискван на съвещание на Столичния общински съвет тази седмица.

Мярката има за цел да усили броя на донорите. Плазмата се употребява за лекуване на пациенти, инфектирани с новия ковид, които се намират в доста тежко положение, отбелязва Зиаре, съобщи Блиц. " Пациентите с тежка форма на COVID-19 имат незабавна потребност от преливане на плазма от излекувани пациенти, които са развили антитела. Тези близо 30 000 пациенти, прекарали коронавирусната зараза, могат да спасят тези, които я прекарват по-трудно. Всички страни по света водят жестока борба, с цел да спасят колкото се може повече хора ", написа Габриела Фиря в профила си във Facebook.

Тя отбелязва със страдание, че в Румъния не съществува стратегия за стимулиране на даряването на плазма, като показва, че от към 30 000 излекувани пациенти плазма са дарили единствено 400. " Изготвих план, ориентиран към тази остра потребност, дружно с лекари от Администрацията на лечебните заведения ", заяви кметицата и добави, че планът ще бъде разискван на съвещание на Столичния общински съвет в четвъртък. Тя посочи, че финансовият тласък от 1000 евро ще бъде отпускан под формата на купони, с които донорите ще могат да си закупят медикаменти, хранителни добавки и други артикули. Фиря изрази убеденост, че планът ѝ ще усили броя на донорите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР