Кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по спорт Георги Титюков и футболната

...
Кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по спорт Георги Титюков и футболната
Коментари Харесай

Започва изграждането на нов спортен комплекс между двете езикови гимназии в Пловдив

Кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по спорт Георги Титюков и футболната легенда Христо Стоичков направиха алегорична първа копка на новия състезателен комплекс, който следва да бъде построен в двора сред езиковите гимназии “Пловдив ” и “Иван Вазов ”.

“Продължаваме с вложенията в спортната инфраструктура. Спортът е също толкоз значим, колкото образованието, и всяко учебно заведение би трябвало да има спортна база, с цел да има къде децата ни да играят и да порастват здрави ”, съобщи градоначалникът и напомни, че единствено преди две седмици първа копка на многофункционална спортна зала беше направена в ЕГ “Иван Вазов ”.

Зам.-кметът по спорт Георги Титюков посочи, че актуалният план планува построяването на 8 многофункционални спортни стадиони за футбол, хандбал, волейбол и тенис на корт.

“Стартираме реализацията на първия стадий на плана като периодите за осъществяване са 120 дни за планиране и 210 дни за осъществяване ”, разяснява Титюков. По думите му вторият стадий на строителството включва създаване и на спортна зала за тренировки.

Община Пловдив организира социална поръчка, по която има определен реализатор и следва да бъде подписан контракт с него. Игрищата ще се употребяват гратис от деца и възпитаници, както и от възпитаниците на двете гимназии до 19.30 ч.

“Когато ми показаха проекта за построяването на този състезателен комплекс ме върнаха в детството и там откъдето съм тръгнал. Надявам се тази спортна база да бъде употребена от всички деца и в почивните дни те да се събират и да играят тук ”, показа футболната легенда Христо Стоичков и благодари на кмета Здравко Димитров и зам.-кмета Георги Титюков за реализацията на самодейността.

Фирмата реализатор на плана, “МСпорт брос ” ЕООД, има опит в проектирането и построяването на голям брой обекти за ФИФА, УЕФА, федерации, общини в България, Северна Македония, Румъния, Кипър и други Компанията разполага с екип от проектанти, инженери, както и със профилирана техника за осъществяване на спортно-инфраструктурни планове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР