Кметът Здравко Димитров отново заяде общините „Родопи” и „Марица” този

...
Кметът Здравко Димитров отново заяде общините „Родопи” и „Марица” този
Коментари Харесай

Зико за „Родопи” и Марица”: Казват, че се развиват, а не съм чул да строят детски градини

Кметът Здравко Димитров още веднъж заяде общините „ Родопи” и „ Марица” този път за построяването на инфраструктура. В последно време градоначалникът нееднократно съобщи, че през няколко месеца го глобяват поради мръсния въздух, въпреки че огромна част от печките на твърдо гориво са в двете общини.

На първата копка на нова забавачка в „ Тракия”, Зико съобщи:

„ Аз не съм чул нова детска градина в „ Родопи или Марица”, въпреки че споделят, че се развиват тези две общини. Те употребяват нашите учебни заведения и детски градини... Трябва да се намерения и за индустриалните зони – да се създадат нови детски градини, общежития, да не натоварват системата толкова”, сподели кметът.

Справка демонстрира, че през 2020 година в село Ягодово бяха открити нова детски ясли. В края на 2021 година пък даден стартът на нова детска градина в село Браниполе за 4,6 млн. лв.. По същия план, по който стартира построяването на забавачката в Тракия – през министерството на образованието. Едногрупови ясли бяха открити и преди месец в село Брестник.

В Община „ Марица” през 2020 година бе открита нова градина в Калековец, а в края на 2021 година стартира създаване на такава в Радиново.

Кметът Здравко Димитров анонсира, че скоро ще бъде даден старт и на нова детска градина, която се построява напълно с частно финансиране. От сдружението „ Бизнеса за Пловдив” ще изградят безплатно нова детска градина, евентуално в регион „ Тракия” и ще бъде дарена на Община Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР