Кметът Васил Терзиев не е прав като казва, че няма

...
Кметът Васил Терзиев не е прав като казва, че няма
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС с предложение възнагражденията за медицински персонал да бъдат осигурени от увеличения с 10 млн. резерв на кмета Терзиев

" Кметът Васил Терзиев не е прав като споделя, че няма пари за заплати за медицинските сестри, фелдшери в детските градини и ясли, както и кухни. Това са 2000 сестри и фелдшери, които през вчерашния ден стачкуваха пред постройката на Столична община. Чухме обидни реакции от страна на зам.-кмета Василев, който се надявам да се е извинил към този момент към тях. Посред нощ кметът споделил, че ще води диалози с страната за прехвърляне на активността. Дотук това беше реакцията на кмета - през днешния ден заречен да написа писмо до Василев да желае парите за заплати ". Това разяснява заместник-председателят на Столичния общински съвет и общински консултант Георги Георгиев.
 
" Започнахме рано заран срещи със синдикатите. Имаме точни и ясни планове за какво и по какъв начин може да се финансира тяхното заплащане. Режем от тези 23 млн. лв., които са рекорден в историята запас на директно ръководство на кмета. От страната не пречи да желае, само че в случай че не дадат както и до момента не са давали – т.е. с непозната пита помен ще прави ", безапелационен бе Георгиев и добави:
 
 Столична община (СО) Столична община (СО) Източник: Zonanews
" Ние от ГЕРБ-СДС предлагаме различен метод – внасяме ясно предложение в бюджета, а не заричане за пари от страната, както Терзиев е направил. Това е част от рубриката " Тате ще ми купи колело, но различен път. "
 
Общинският консултант от ГЕРБ-СДС изясни, че 20-процентното нарастване на заплатите от 1 януари ще бъде обезпечено от бюджета, като това ще е годишно 10 млн. лв., които ще бъдат пренасочени от запаса на кмета, който за тази година е рекорден – 23 млн. лева при приблизително 10-12 млн. за предходния мандат на Фандъкова.
 
" Този запас е напълно на послушание на кмета на Столична община. Останалите 10% до обещаните 30, в случай че не бъдат обезпечени от страната в идващите 6 месеца, ние ще създадем актуализация на бюджета наесен. Това е признато от синдикалните организации, с които разговаряхме и благодаря на КНСБ и КТ Подкрепа за разговора ", добави Георгиев.
 
Второто предложение, което се внася през днешния ден на Комисия по финанси и бюджет ще е за работното облекло на медицинския личен състав. То ще бъде увеличено на 100 хиляди лева, като предлагането е да бъдат обезпечени от представителните разноски на кмета Терзиев, които той желае да слочат от 210 000 лева на 500 000 лв. годишно. Това са над два пъти повече от предходни години.
 
" 40 хиляди лева на месец за пътешестване, посрещане на делегации, цветя и обяди – това е 2 пъти повече от представителните на госпожа Фандъкова в предходния ѝ мандат. Предлагаме да се понижат тези пари на кмета и от парите за пътувания и посрещане на делегации на кмета да купим облеклото на медицинските сестри и фелдшери - коства 100 000 лева, т.е. една пета от харчовете, които желае да му одобрим ", разясни зам.-председателят на СОС.
 
Председателят на групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян съобщи, че по този начин с съответни решения се работи по проблемите на София. Кметът Терзиев неколкократно сподели, че не желае нашите препоръки, ние обаче не стопираме да даваме решенията за града.
 
" Терзиев дава обещания с мислени пари още веднъж. Преди това излъга транспортните служащи, в този момент подвежда и медицинските лица. Той разчита на финансовия министър в оставка Асен Василев да даде пари за медицинските чиновници ", каза Хекимян.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР