Кметът Терзиев ще прави с чужда пита помен – такъв

...
Кметът Терзиев ще прави с чужда пита помен – такъв
Коментари Харесай

ГЕРБ в СОС: Разходите на Терзиев за пътувания и обяди да се орежат, за да се намерят пари за медицинските сестри

Кметът Терзиев ще прави с непозната пита помен – подобен коментар направиха от ГЕРБ-СДС в СОС на изказванията на столичния градоначалник, че пари за нарастване на парите на медицинските сестри в учебни заведения и градини ще пристигна от страната. От столичната организация на ГЕРБ се възмутиха, че малко след оповестения от тях брифинг за през днешния ден в 12 часа, кметът Терзиев е свикал собствен брифинг 15 минути преди тях, написа Tribune.
 
" Ние внасяме през днешния ден – обезпечено с пари от бюджета на София - нарастване с 20% от 1 януари, което ще коства на бюджета 10 милиона лв.. Предлагаме тази сума да бъдат пренасочени от запаса на кмета Терзиев, който за тази година обилно си е планувал да бъде рекорден – 23 милиона лв.. Има от кое място да дойдат парите. Предложението ще се гледа през днешния ден на финансова комисия следобяд. Другите 10%, с цел да стигнем до прилични хонорари, ще създадем с актуализация на бюджета и ще ги подсигуряваме от есента. Това е признато от синдикатите. Даваме 6 месеца за диалози с страната и рубриката " тате ще ми купи колело, но различен път ", съобщи още общинският консултант Георги Георгиев.
 
Другото предложение  - еднократното заплащане всяка година от 450 лева на 500 лв. за обекло - от ГЕРБ още веднъж оферират да се поеме от бюджета.
 
" Терзиев си е дал два пъти повече пари за представителни разноски – пътувания, цветя, обяди – това са 130% повече пари от тези на Фандъкова. Затова предлагаме да се орежат и да купим обеклото на медицинските сестри и фелдшери. Третото искане единствено още стои – а то е да получат 9 вместо 7 заплати при пенсиониране. Чакаме броят на хората и не можем по този начин да поемем ангажимент ", изясни още Георгиев.
 
" Когато има проблем нашата група излиза с решения ", разяснява Антон Хекимян. " Васил Терзиев дава действителни обещания с мислени пари. Така стана с транспортните заплати, които може и да дойдат, само че от страната. Терзиев очевидно разчита, че финансираният по време на акцията министър Асен Василев да му даде пари и за медицинските чиновници ", добави той.  
 
Хекимян акцентира, че ГЕРБ са помогнали да протестиращите да влязат в постройката на общината и благодартиха на Ваня Григорова и Българска социалистическа партия за поддръжката като прибавиха, че се надяват на поддръжка на следващия ден в СОС за взимане на решението. " Ако парите въпреки всичко се дадат от страната, можем тези да ги насочим към друго перо ", обясниха от столичната конструкция на ГЕРБ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР