Кметът на южнокорейската столица Сеул, Парк Уон-сун, е открит мъртъв

...
Кметът на южнокорейската столица Сеул, Парк Уон-сун, е открит мъртъв
Коментари Харесай

Кметът на Сеул изчезна. Откриха го мъртъв

Кметът на южнокорейската столица Сеул, Парк Уон-сун, е открит мъртъв при огромна интервенция за издирването му, проведена след сигнал от негови близки, че е липсващ.

Сигналът е подаден от дъщерята на Парк в 17:17 часа през вчерашния ден, а следите му се губят в квартал „ Сунгбук “ – там за последно е бил засечен мобилният му телефон, който към този момент е изключен. Властите не дават подробности по случая, само че осведомителна организация „ Йонхап “ заяви, че той се е държал извънредно преди да напусне дома си. Южнокорейската полиция стартира интервенция за издирването му с дронове, кучета и доста полицейски чиновници, предадоха международните медии по-рано през днешния ден. Няколко часа по-късно китайската телевизия CGTN заяви, че управляващите в Южна Корея са разкрили тялото на Парк. Телевизията се базира на свои източници. Няма детайлности за събитията към гибелта на градоначалника на Сеул. Асошиейтед прес показва, че щерка му е подала сигнал за оставено от татко й гласово известие, звучащо като наследство.

Служител на сеулския метрополен район удостовери, че през днешния ден Парк не се е появил на работа по незнайни аргументи и е отсрочил всичко в графика си, в това число среща с президентски чиновник.

Кметът, който е дълготраен цивилен деятел и юрист по гражданско право, е отпред на 10-милионния град от 2011 година и е спряган за евентуален претендент за президент от демократичната демократическа партия в страната за изборите през 2022 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР