Кметът на Ямбол Валентин Ревански призовава заведенията докато могат да

...
Кметът на Ямбол Валентин Ревански призовава заведенията докато могат да
Коментари Харесай

Кметът на Ямбол очаква допълнителни указания за действие от Щаба

Кметът на Ямбол Валентин Ревански приканва заведенията до момента в който могат да не отварят, а хората да се въздържат от визитите им поради усложняващата се конюнктура със инфектираните с ковид в града. Това декларира в своя позиция до медиите градоначалникът.

Работете тогава, когато пандемията премине, прикани кметът.

Той разясни, че чакат спомагателни инструкции от Националния действен щаб, държавните институции и РЗИ Ямбол за това по какъв начин да работят.

Усилията на всеки от нас би трябвало да бъдат ориентирани към това, дружно, като общество, да се преборим и преминем през сложните дни на тестване , акцентира той.
 Купон се вихри в поставения под обсада ромски квартал на Ямбол
Купон се вихри в поставения под обсада ромски квартал на Ямбол

Въпреки ограниченията и полицията

Ревански е безапелационен, че не желае да плаши никого, само че по думите му откритите случаи на инфектирани с вируса не са единствено в кв. " Райна Княгиня ".

Единични случаи имало и в други елементи на града. Затова той се обръща към жителите да бъдат виновни към обстановката, да носят маски, да съблюдават нужната физическа отдалеченост и при опция да останат вкъщи , макар хубавото време на открито.

Градоначалникът посочи, че заповедта за жителите на ромския квартал остава в действие, като прекосяването през контролно-пропускателни пунктове се реализира само при положение на необходимост - полагане на труд, здравословни аргументи или за връщане на непрекъснат адрес.
 Ромският квартал в Ямбол остава под обсада
Ромският квартал в Ямбол остава под обсада

Кметът на града прикани лекари от страната да помогната на болничното заведение

Служба СПООР и Общинска полиция ще наблюдават в необятен периметър и за заобикалянето на избраните контролно-пропускателни пунктове. До преодоляване на обстановката, в случай че поданици на квартал " Райна Княгиня " бъдат засечени в други елементи на града по аргументи, разнообразни от посочените, работа СПООР ще постанова съответните наказания, в границите на пълномощията, с които разполагат. Пълен лист с техните имена ще бъде възложен на обществените служби с гледище тези лица да бъдат лишени от обществени придобивки.

В част от предприятията на територията на град Ямбол работят чиновници, които живеят на улици, за които са наложени ограничаващи ограничения. В тази връзка кметът изяснява, че е получил уверението от ръководителите на съответните компании, че техните служащите ще останат вкъщи.

Въпреки това имало предприятия, които задължават тези чиновници да бъдат на работните си места.
 Започва всеобщо тестване за COVID-19 в ромския квартал на Ямбол
Започва всеобщо тестване за COVID-19 в ромския квартал на Ямбол

След установяването на 11 позитивни случая...

Ревански е на мнение, че инспекцията на здравословното положение на работещите е наложителна преди влизането им на територията на предприятието. По думите му е целесъобразно е потреблението на бързи проби за ковид.

Кметът добавя още, че обстановката в Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Свети Пантелеймон " също е доста тревожна. По думите му личният състав не е задоволителен, по тази причина той приканва за помощта на други медици от страната.

Гражданите на Ямбол би трябвало да осъзнаят сериозността на обстановката. От държанието на всички нас, от общата ни воля зависи излизането от тази рецесия, акцентира кметът.

Паниката е непотребна, само че виновното държание е наложително , безапелационен е той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР